.

.

TOTS 21

La mostra es podrà veure fins el 30 de juliol

La mostra es podrà veure fins el 30 de juliol

El Fòrum d’Altafulla acollirà, aquest dimarts, 15 de juliol a les 7 de la tarda, la inauguració de l’exposició Connexions, una singular mostra artística que unirà per primera vegada la pintura d’Evelyn Freedom i les pedres gravades a l’àcid d’en Joan Carnicer. L’arrel de l’exposició Connexions, que es podrà veure fins el 30 de juliol, és la trobada dels dos artistes units per la necessitat d’expressar a través dels seus treballs els seus mons interns i tendir ponts amb què visitar la seva ment i el seu cor.

Joan Carnicer Torrent, escriptor altafullenc resident a Reus, és un dinamitzador cultural que ha dedicat bona part de la seva vida a l’associacionisme i la cultura popular. És pare de la Nit de Bruixes d’Altafulla i impulsor del gat de foc de la mateixa població. El 2011 s’apropa al món de la pedra gravada a l’àcid, un vell desig, i un any més tard exposa a la sala “La Vicaria” de la Casa Fortuny, seu dels Amics de Reus, i participa en dues mostres a la Pineda i al Show Room reusenc.

L’artista confessa que utilitza el gravat com un mètode per a l’alliberament de l’inconscient, acostant-se a les pedres sense un propòsit previ en la majoria de les ocasions. Busca el contrast entre el que veiem –l’escorça de la pedra tal qual se’ns presenta a la naturalesa-  i el que s’amaga sota aquesta superfície –l’ànima de la pedra, com si diguéssim-  establint un paral·lelisme amb les persones, entre el que mostren o nosaltres percebem i el que poden ser a un altre nivell. I és que una superfície que no ens diu res a primera vista pot amagar –si  es poleix– restes fòssils, vetejats, incrustacions de ferro o un color que no se’ns mostrava.

Carnicer treballa pedres soltes de dimensions i pes diferents i també la pedra o conjunt d’elles amb una mirada escultòrica, amb ferro, fusta o metacrilat. En algunes ocasions acoloreix alguna pedra per ressaltar el contrast del gravat. Tanmateix mostra la vessant utilitària de l’art en diferents tipologies de marbres, que tant es poden fer servir per posar-hi varetes d’encens com d’estalvis per a la taula.

Joan Carnicer deixa aflorar, amb el seu treball de pedres gravades, la seva naturalesa primitiva, intuïtiva i provocadora a través de formes sensuals, mètriques i asimètriques.

Evelyn Freedom

Evelyn Freedom va néixer l’any 1974 a Sao Paulo, Brasil. Filla de l’escultor Milton Segura, des de nena viu envoltada d’art. En aquest ambient creatiu va aprendre a expressar les seves emocions a través de la pintura. Actualment viu a Tarragona amb el seu company, el músic Cèsar Vasconcelos.

Evelyn brinda la seva paleta de colors a les forces creadores de la natura, amb la voluntat de captar l’esperit tel·lúric que ens circumda. La força i exuberància del seu Brasil natal també queda reflectit en les pintures que dedica a la selva o al capoeira, per exemple.

A mig camí entre l’abstracció i el món oníric, presenta composicions, a voltes figuratives, tot copsant la bellesa del món natural des d’una perspectiva íntima i alhora lúcida que aconsegueix una harmonia suggestiva capaç de despertar agradables sensacions i emocions.

Evelyn Freedom a través dels seus quadres amb formes abstractes, de colors intensos i vibrants, ens duu al centre del seu univers íntim i ens permet el contacte amb la força de la seva imaginació.