.

Una imatge del municipi de Renau

La titular del Jutjat número 5 de Tarragona ha imputat l’alcaldessa de Renau, Rosa Maria Parés (CiU), i al jutge del municipi, Engelbert Figuerola, per aclarir una baralla amb un veí del poble, informa EFE.

L’alcaldessa i el jutge de pau -que són matrimoni- estan citats a declarar a las dotze del migdia d’avui per aclarir la baralla mantinguda amb un veí, Pere Aiguadé, a finals del passat mes d’abril.

Per motius confusos, el matrimoni i el veí es van enfrontar al carrer. Aiguadé hauria acabat al terra demanant auxili, l’alcaldessa hauria rebut dues bufetades i el succés va acabar en un encreuament de denúncies davant els Mossos d’Esquadra.

Aiguadé està acusat d’un delicte contra l’autoritat (tots els alcaldes i regidors estan considerats autoritat) i el jutge primer va decretar una ordre d’allunyament de l’alcaldessa de 500 metres, que va rebaixar després a 25 en viure les dues parts porta per porta al mateix carrer.

L’alcaldesa ha declinat valorar el cas a Efe, si bé en unes breus declaracions ha manifestat que “no estic imputada, hi vaig com a testimoni” i per tant, hi anirà sense el seu advocat.

Aiguadé tampoc ha volgut fer declaracions a Efe, tot i que ha puntualitzat que “la premsa publicà en portada que jo era l’algutzir i que m’havien acomiadat, però és mentida”.

Aiguadé fou algutzir del poble, però després de sobreviure a un accident i patir seqüel·les cròniques, li van concedir la invalidesa permanent abans de produir-se l’enrenou amb l’alcaldessa.