.

.

TOTS 21

La fundació Smart City col·labora en l’organització del 2n WorkShop de Planet Youth, una iniciativa pionera de caràcter internacional que estudia i desenvolupa recursos per reduir les addiccions entre els joves.

El Workshop es realitzarà el 17 i 18 d’abril, a l’aula magna del Campus Catalunya (URV), amb la participació d’experts en la creació d’entorns saludables i la lluita contra l’addicció juvenil. Al llarg de dos dies es realitzaran conferències, debats i tallers sobre la prevenció de les addiccions i l’aplicació del projecte Planet Youth a Tarragona. La inscripció al Workshop ja està oberta AQUÍ.

De fet, tota la informació sobre el Planet Youth ja es pot trobar a la plana web, així com les instruccions per inscriure’s al Workshop i tota la informació corresponent a la implementació del projecte a Tarragona.

La iniciativa ha arribat a Tarragona de la mà del departament de Salut i la fundació Smart City, amb un focus especial a les addiccions a les pantalles. Així, l’any 2015, 2.500 alumnes de centres educatius tarragonins entre 15 i 16 anys van participar d’una enquesta sobre els seus hàbits diaris, per tal que els professionals poguessin detectar quines conductes es podrien millorar.

És difícil trobar una persona jove que no utilitzi les noves tecnologies per quasi qualsevol activitat quotidiana. Des de l’oci a la feina, les noves tecnologies ens faciliten la vida i ens connecten entre nosaltres i amb el nostre entorn. És important, però, saber fer un ús raonable i saludable del mòbil, la tablet i l’ordinador i educar als més joves sobre el risc de l’addicció.

Planet Youth és un programa de prevenció on participen més de 30 ciutats, que va néixer a Islàndia el 1998, i que s’ha internacionalitzat en diferents formats, treballant per diferents tipus d’addicció, però sempre sota la mateixa premisa: crear entorns saludables pels joves.