.

.

TOTS 21

Reus disposa d'una xarxa de lloguer integrada a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social. Foto: Reus.cat

Reus disposa d’una xarxa de lloguer integrada a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social. Foto: Reus.cat

La portaveu d’ ICV- EUiA, Arga Sentís, ha recordat que el març passat el plenari va aprovar una moció que instava l’ajuntament a destinar part del pressuposts a la compra de pisos buits per constituir un parc d’habitatge de lloguer social adreçat a persones desnonades. “La nostra moció és ara una resolució ferma” i ara “l’equip de govern té l’obligació d’aplicar-la”, ha afirmat Sentís.

ICV-EUiA demana que incloguin partides per a accions de rescat social com ajuts per alimentació, pagament dels rebuts de subministraments bàsics, així com plans municipals d’ocupació per lluitar contra l’atur. “S’ha d’augmentar la partida destinada a cooperació” ha reivindicat Sentís.

Sentís ha lamentat, a més, que la congelació de les ordenances fiscals eviti un debat sobre com s’obté el diner públic. “En un pressupost són tan importants els ingressos com les despeses” i ha afegit que “l’orientació d’un govern, cap a la dreta o cap a l’esquerra, es veu tant en la manera de fer les despeses com en la forma en que recapta per a finançar-les”.

ICV-EUiA és partidària de la tarificació social, perquè cada ciutadà i cada família paguin segons el seu nivell de renda. La coalició veu també necessari que hi hagin subvencions per ajudar a pagar els tributs locals, i que no s’apliquin interessos de demora a aquelles persones que ajornin o fraccionin el pagament a causa de les seves necessitats.

“Totes aquestes prioritats”, ha indicat la portaveu ecosocialista, “defineixen segons el nostre parer uns pressupostos d’esquerres.