.

La tercera planta de l'edifici de l'EOI serà ocupada pels Serveis Territorials

La diputada Hortènsia Grau i la regidora Arga Sentís han dut a terme una visita d’obres a la tercera planta de l’Escola Oficial d’Idiomes, on la Generalitat ha començat els treballs per instal·lar-hi els Serveis Territorials d’Economia. Les dues representants d’ICV-EUiA han manifestat aquesta tarda la seva desaprovació davant de l’actitud de la Generalitat en tot aquest afer.

La visita d’obres ha servit a les representats d’ICV-EUiA per seguir denunciant “la presa de pèl” que estan sofrint els tarragonins i poder veure de primera mà el que s’està fent a la planta superior del que se suposava que anava a ser de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona. La tercera planta estava pensada per ser una sala diàfana on ubicar-hi una sala d’actes, una sala de professors i una biblioteca. Ara, quan tot estava per estrenar, la Generalitat va decidir quedar-se aquestes instal·lacions. Amb un espai acabat de reformar ara es tornen a fer obres les quals, segons l’Arga Sentís,  es faran amb diners de tots ja que “es gasten 275.000 euros en aquesta remodelació que priva a l’escola d’un espai que necessita en comptes de destinar-los a buscar un altre local per als seus serveis territorials”.

Hortènsia Grau, per la seva banda, ha afirmat que tornarà a dur aquest cas al Parlament. L’any passat va presentar una proposta de resolució perquè el Govern retornés la planta a l’escola, però els vots de CiU i ERC la van bloquejar.

Al  llarg de la visita Grau i Sentís han pogut comprovar com la divisió de l’espai destinat a biblioteca i sala d’actes ha desvirtuat el disseny original de l’edifici.

Hortènsia Grau i Arga Sentís en l'espai que havia de ser la biblioteca de l'EOI

Les representants d’ICV-EUiA, conjuntament amb representants de l’EOI i del President de l’Associació de Veïns del Port, han mostrat el seu descontent sobre el tracte que s’està donant a l’escola des de la Generalitat: “La de Tarragona està sofrint una situació de discriminació absoluta amb instal·lacions i equipaments  obsolets” ha denunciat la representant del Consell Escolar de l’EOI, Maria Pau Torrents.

També han reclamat que Tarragona té encara molts espais i edificis acondicionats per ser oficines buits, i veuen com una burla aquest trasllat de les oficines a la planta superior de l’EOI. Hortènsia Grau ha explicat que hi ha hagut una falta de voluntat política per buscar un acord i una solució però no han volgut; i  l’ha seguit l’Arga Sentís ha afirmat que “el que han fet amb aquest edifici és una vergonya”.

Què fer ara?

Ara per ara, l’únic que poden fer es continuar denunciant però es queixen del tempo al que funciona el Parlament. Per tant reclamen que, tant alumnes de l’EOI com els tarragonins, han de fer una mobilització popular.

Des de l’EOI, de moment s’ha avançat la elecció dels delegats de classe per tal de poder posar en marxa una assemblea de delegats i alumnes en la que debatran si presentar una denúncia formal per malversació de fons públic.

AnnaMG

Notícies relacionades

Els alumnes de l’EOI afirmen que Generalitat i Ajuntament es burlen d’ells

CiU dóna l’esquena a la peticio d’ICV, PSC i PP per tal que la generalitat no ocupi l’EOI