.

Arga Sentís, ICV-EUiA, en contra de la vendra del territori de SP i SP

Arga Sentís, portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA, ha presentat un plec d’al·legacions contra el projecte de l’equip de govern de vendre sòl públic d’una zona verda de Sant Pere i Sant Pau a una confessió religiosa.

Sentís ha afirmat que els terrenys que ara es volen vendre formen part d’un solar provinent d’una cessió gratuïta i obligatòria que han de fer els propietaris de la zona quan es fan plans parcials. Aquesta cessió és obligatòria perquè els veïns puguin disfrutar de zones verdes i espais oberts. La representant d’ICV-EUiA ha afirmat que “no té sentit que aquests terrenys acabin en mans particulars, va en contra de l’esperit de la llei d’urbanisme”.

Aquests terrenys estaven qualificats com a zona verda, però en un procés de reelaboració del pla d’ordenació urbanística, aquesta cualificació va passar a zona d’equipaments. Aquest canvi va ser aprovat per tots els partits excepte ICV-EUiA. Arga Sentís afirma què, malgrat el canvi, se suposava que aquests terrenys havien de seguir tenint una funció per a interessos generals, però que ara “passin a ser propietat privada no pot ser perquè compromet el futur urbanístic de la zona”.

A banda, la d’Iniciativa denúncia que tot aquest procés s’ha realitzat amb poca transparència. Segons Sentís, l’Ajuntament de Tarragona recórre convenis urbanístics sense tenir en compte els protocols d’intencions i posar primer els interessos dels particulars enlloc dels interessos generals. Ha afirmat que quan hi ha interessos urbanístics és perquè hi ha necessitats de diners: “aquí el que hi ha és un Ajuntament molt endeutat, per això necessita vendre patrimoni per pagar obres com la del Mercat Central”, unes obres segons la d’Iniciativa “faraòniques i sobredimensionades”.

També ha denunciat què és irònic que el partit que ha presentat al·legacions i es mostra en contra de la construcció de l’esglèsia, el Partit Popular de Tarragona, és el que, d’alguna manera, va aprovar el canvi de qualificació dels solars de Sant Pere i Sant Pau. A més, ha denunciat la seva responsabilitat de la situació de les finances del municipi, perquè “en part, no es pot pagar el Mercat Central perquè “l’Estat no està posant els 8 milions que hauria de posar”.

AnnaMG