.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu d'Arga Sentís. Foto: Tarragona 21

Imatge d’arxiu d’Arga Sentís. Foto: Tarragona 21

Arga Sentís, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, defensarà en el plenari del pròxim divendres una moció de la coalició ecosocialista a favor d’aquest ajut públic que té per objectiu evitar que cap persona caigui en una situació de pobresa.

La Renda Garantida de Ciutadania és el dret a una prestació econòmica mensual i periòdica de 664€ per garantir que tothom tingui uns ingressos econòmics per damunt del llindar de la pobresa. El 20 de desembre de 2013 es van presentar al Parlament de Catalunya 121.191 signatures de suport a una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor d’implementar una Renda Garantida de Ciutadania, presentant-se al Ple del Parlament el 26 de març de 2014 per la via d’urgència sense arribar a ser debatuda.

La Generalitat de Catalunya és l’administració que té la competència per a la posada en marxa de la Renda Garantida de Ciutadania, i ha de procurar els recursos per a la seva implementació. Els recursos per finançar l’aplicació poden procedir de diverses fonts com ara els pressupostos de la Generalitat, les ajudes socials que serien innecessàries un cop substituïdes per l’aplicació de la RGC, i l’estalvi de despeses públiques innecessàries.

La moció preveu, declarar Tarragona ciutat promotora de la Renda Garantida de Ciutadania i instar el Parlament de Catalunya a l’aprovació de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania actualment en tramitació.

Arga Sentís ha indicat que “La Renda Garantida de Ciutadania és un mandat estatutari. Correspon al Parlament legislar sobre aquest punt i al Govern aplicar-lo. Esperem que la resta de grups municipals així ho entenguin i se sumin a la nostra iniciativa, que és en favor de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya”.