.

.

TOTS 21

Arga Sentís ha dibuixat les principals línies del programa d'ICV-EUiA, i ha presentat la candidatura pel 24-M. Foto: Tarragona21

Arga Sentís ha dibuixat les principals línies del programa d’ICV-EUiA, i ha presentat la candidatura pel 24-M. Foto: Tarragona21

La coalició d’ICV-EUiA que encapçala Arga Sentís, amb el suport d’Esquerra Verda i el Partit Republicà, ha rebut la benedicció de la coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, en un acte celebrat aquest dilluns a la Cooperativa Obrera. La formació ha presentat els diversos membres que integren la candidatura de cara al 24-M i les principals línies programàtiques.

En declaracions als mitjans, Sentís ha volgut marcar distàncies amb la proposta que presenta el PSC amb Josep Fèlix Ballesteros al capdavant: “Hauríem de definir què són formacions d’esquerra. L’esquerra de veritat ha d’aspirar a transformar, no a gestionar. I hem tingut un ajuntament els darrers anys, d’un partit que es diu socialista però que s’ha limitat a gestionar la ciutat i nosaltres el que volem és transformar-la”, ha denunciat.

La líder ecosocialista ha detallat que Iniciativa encara no ha tancat el programa perquè “defensem que cal canviar les polítiques i tenim un programa obert, fruit d’un procés participatiu que va rebent propostes”. Amb tot, la prioritat per la coalició passa pel que defineixen com a rescat social a través d’un ajuntament que “tingui cura de les persones i atengui les situacions d’emergència social; una ciutat lliure de desnonaments, que aposti pels serveis públics, la mobilitat sostenible, i que aposti per crear ocupació i ho faci d’una altra manera, amb una política participativa”, ha argumentat Sentís.

Herrera auspicia la candidatura

Sentís ha fet aquestes declaracions en un acte en què ha volgut mostrar el seu suport Joan Herrera. El coordinador d’ICV ha parlat de les opcions que tenen els tarragonins i tarragonines de cara als comicis municipals del maig: “Hi ha una opció que és la continuïtat d’un govern a partir dels grans esdeveniments, que és l’opció Ballesteros; hi ha una opció pel gir a la dreta, que passa per CiU amb un candidat bastant conservador per dir-ho suaument o l’opció del Partit Popular”.

I per últim, ha manifestat Herrera, hi ha l’opció del “gir a l’esquerra, amb la gent que ha estat fent oposició, que ha estat a peu de carrer i plantejant iniciatives. I aquesta és l’opció d’ICV-EUiA que encapçala l’Arga Sentís”. De fet, ha matisat el coordinador d’Iniciativa, “aquesta és la candidatura que ha estat altaveu de la reivindicació i de plantejar una alternativa i proposta. Avui, una persona d’esquerres, compromesa, que entén que les majories i les polítiques han de ser diferents a Tarragona, té una opció en ICV-EUiA”.

A més d’avalar la seva companya de partit, Herrera també ha fet una declaració ferma perquè Tarragona “colideri la segona àrea metropolitana de Catalunya a través del Camp de Tarragona”. Una segona àrea metropolitana “potent però que s’ignora per debats mal plantejats”.