.

.

TOTS 21

Els dos líders de la indústria estan treballant junts per a accelerar el disseny i la producció en massa de peces impreses en 3D,

HP i BASF han presentat virtualment un nou i innovador material d’impressió 3D en el mercat espanyol, avui dimarts 9 de juny a les 12.00 i a les 18.00. Aquesta presentació s’ha dut a terme sota el paraigua de Expoquimia, dins de la sèrie de trobades digitals que està duent a terme Fira de Barcelona sota el nom de UNPRECEDENTED, una proposta transversal als reptes d’economia circular, digitalització i transferència de tecnologia en la nova normalitat.

HP i BASF estan avançant en la seva aliança estratègica per a desenvolupar conjuntament noves aplicacions amb clients líders en el mercat de la indústria d’automoció, de béns de consum, industrial i metge-sanitari. Amb el nou polipropilè i la recent introducció de l’innovador poliuretà termoplàstic ULTRASINT® TPU01, els dos líders de la indústria estan treballant junts per a accelerar el disseny i la producció en massa de peces impreses en 3D, permetent als clients sortir al mercat de forma més ràpida, més rendible i sostenible que mai.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de Jaume Homs, Ibèria 3D Regional Business Manager HP 3D Multi Jet Fusion Business; Bruno Romero, Ibèria 3D Application Engineer HP 3D Multi Jet Fusion Business; François Minec, Managing Director de BASF 3D Printing Solutions; i Amparo Vázquez, R+D+I Director d’Indústries Alegre. Jaume Homs ha destacat “la demanda del mercat per a poder innovar de forma més ràpida i accelerada, lliurar el producte en temps rècord i fer més eficient la cadena de subministrament. El producte cocreado per BASF i HP, “permet avantatges en termes de rapidesa en la producció i major autosuficiència en la cadena de subministrament, que en moments com l’actual de la covid19, amb fronteres tancades i sense estoc, resulta encara més important”.

Minet, des de BASF, ha definit la col·laboració entre totes dues empreses com “partners naturals” i entre els seus múltiples avantatges –entre les quals s’hagin l’alta resistència química i la no absorció d’aigua–, “presenta una alta reusabilidad, la qual cosa permet no sols reciclar les peces, sinó també la reutilització de pràcticament el 100% de la pols excedent”, el que es tradueix en un benefici no és només econòmic sinó també en termes de sostenibilitat.

En el transcurs d’aquest, s’ha explicat l’aliança entre BASF i HP 3D Printing, aprofundit sobre la tecnologia Multi Jet Fusion (metes aconseguides, situació actual i pla de futur) i llançat el nou material BASF compatible amb la Impressora HP Jet Fusion 5200. A més, s’ha presentat el cas d’èxit d’Indústries Alegre, la primera empresa espanyola a fabricar amb el nou material d’impressió.