.

.

TOTS 21

La diputada ecosocialista Hortènsia Grau

La diputada d’ICV-EUiA, Hortènsia Grau, ha interpel·lat avui el Govern per exigir-li que posi en coneixement públic “tots els termes” de l’acord entre l’Incasòl i la Caixa per les 150 hectàrees on havien d’anar els ressorts del Barcelona World després que aquesta setmana Veremonte no hagi fet efectiu el pagament pels terrenys.

“Signen un conveni per 110 milions però diuen que no tindrà costos per la Generalitat”, ha dit Grau que ha reclamat que “donat que en aquest Ple s’aprovarà la Llei de transparència en facin gal·la” i “si està tan clar que no hi haurà costos públics, donin a conèixer el conveni al Parlament i a la premsa i puguem llegir totes les clàusules perquè tot contracte amb opció de compra té un cost. “El pitjor seria que fos un cost indirecte”, ha afegit Grau.

“Què passarà si no compren? Si resulta que el que demana el Pla director no compleix amb les expectatives perquè limiten l’edificabilitat o el pla d’usos al comerç i acaben marxant?”, ha preguntat Grau al conseller d’Economia, Andreu Mas Colell, a qui ha mostrat la seva preocupació davant la incertesa del futur del projecte.

“Estem pillats. Si fa les coses ben fetes un inversor pot dir que es retira i aleshores l’opció de compra se la menjarà la Generalitat amb patates i la pagarem amb diners públics”, ha avisat Grau. “Amb els antecedents que tenim no podem estar tranquils”, ha dit Grau que ha recordat que “els consellers Lluís Recoder primer i Santi Vila després deien que no passava res amb ATLL i miri com estem”.