.

.

TOTS 21

Una imatge de l’acte. Foto: Cedida

Prop de 300 professionals farmacèutics de la demarcació de Tarragona s’han donat cita aquest dijous, 9 de juny, en la tradicional Diada Col·legial. Després de dos anys de suspensió a causa de la Covid-19, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha recuperat aquest esdeveniment que anualment congrega centenars de professionals del sector. Enguany ho ha fet amb una nova data – habitualment se celebrava al desembre– i una nova ubicació; aquest cop al Centre de Convencions de PortAventura World.

La 22a Nit del Col·legiat ha arrencat amb l’homenatge als professionals del sector en tots els àmbits de la professió per la seva labor diària, any rere any, actuant a primera línia i vetllant per la seguretat i salut de la població, amb una menció especial durant la pandèmia. En aquest sentit, s’ha projectat un vídeo de reconeixement a la tasca que realitzen tots els seus àmbits d’exercici –oficines de farmàcia, anàlisi, distribució, farmàcies hospitalàries, indústria, atenció primària i salut pública– mitjançant una representativitat provincial. El president del COFT, Toni Veciana, ha volgut agrair públicament “la important tasca, compromís i mostres de col·laboració que fan que aquesta professió es reconegui com una peça més del sistema sanitari”.

Entre els actes que tradicionalment marquen la Diada es troben el concert de la Coral Concordie, dirigida per Montserrat Ríos i formada, entre d’altres, per les veus de col·legiats de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona i del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.

També en destaca la benvinguda als nous col·legiats farmacèutics del 2019, 2020 i 2021 amb la imposició de beques. Alhora, s’ha reconegut també als que durant aquest període han complert 25 i 50 anys de col·legiació. En aquest sentit, s’han lliurat les insígnies de plata als col·legiats que sumen 25 anys i les insígnies d’or –màxima distinció del Col·legi– als que celebren mig segle formant part del COFT.

El COFT ha volgut aprofitar aquest acte, que ha finalitzat amb un còctel-sopar, per rendir homenatge als membres de la comissió del 1996 pels 25 anys de la inauguració de la nova seu institucional dels farmacèutics i de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, ubicada al carrer Enric d’Ossó de Tarragona.

Exposició sobre papers assecants del s. XIX i s. XX a la seu del COFT

En el marc de la Diada Col·legial, aquest dijous, 9 de juny s’ha inaugurat una nova exposició a la seu del COFT sobre els papers assecants de finals del s. XIX i s. XX, utilitzats per assecar la tinta de les prescripcions mèdiques. El col·lectiu farmacèutic aprofitava aquest element, molt útil per als metges, per fer publicitat dels seus productes a l’anvers del paper. Entre els productes anunciats destacaven complements alimentaris, llets en pols, també productes opoteràpics o d’altres per tractar afectacions del sistema respiratori, etc.

A l’exposició, visitable fins a finals d’any, es pot observar una mostra de 154 exemplars de finals del s. XIX fins a aproximadament el 1970. Es tracta d’una petita selecció dels 1.230 exemplars que actualment formen part del fons de la Fundació Concòrdia Farmacèutica.

Redacció