.

Raül Agné haurà d’aconseguir la victòria dissabte vinent contra la SD Logroñés per desactivar definitivament l’últimatum del club.

L’entrenador del Nàstic, Raül Agné, ha salvat el primer ultimàtum gràcies a la victòria d’aquesta tarda davant el CD Numancia per 1-0. El gol de Guillermo dona aire al tècnic, que ara haurà d’aconseguir la victòria dissabte vinent (17:00 hores) al camp de la SD Logroñés per treure’s de sobre definitivament l’amenaça de destitució formulada en veu alta i megàfon des del consell d’administració del club. Els tarragonins són ara vuitens amb 12 punts, els mateixos que marca el playoff d’ascens, encara que cal disputar tota la novena jornada per confirma la posició final.

El 4-4-2 proposat per un Numancia poc acostumat a rebre gols (només tres en vuit jornades) tenia com a contrapartida grana una distribució semblant, però amb matisos, com era la vocació ofensiva dels laterals en un intent d’obrir el camp mentre Aarón Rey i Marc Àlvarez jugaven per dins. Pedro del Campo era el responsable d’ajudar els dos centrals tant en contenció com en sortida de pilota. Tensats els de casa per la setmana de nervis que ha viscut el club i còmodes els sorians veient-les venir, els primers minuts han estat una lluita intranscendent. Els jugadors locals no han desentonat pel que fa a implicació, però el quart classificat no era el millor equip com per fer màgia.

Tot ha començat a moure’s a partir del minut 25. Aarón Rey rebia una passada de Pablo Fernández i resolia amb un xut a pocs metres dins de l’àrea gran que sortia molt desviat. Un minut després era Jaume Pol que ho intentava després d’un rebuig compromés de Manu García amb una gardela llunyana que acabava en no res, i al minut 31 Pablo Fernández tornava a fer-se veure amb una finalització bastant desafortunada.

Tot era molt previsible fins al minut 38. Una centrada era prolongada des del segon pal per un jugador del Numancia cap a Barco que sol i de cap a l’àrea petita marcava a plaer. La jugada, afortunadament, ha quedat en no res perquè l’àrbitre ha xiulat fora de joc. I només un minut més tard, Pablo Fernández disparava des de la frontal de la gran una fuetada que era desviada a córner amb moltes dificultats per Isma Gil. Pocs segons després hi ha hagut motiu per a la queixa arbitral perquè la falta comesa per San Emeterio sobre Guillermo quan estava a punt d’encarar a barraca era més propensa a una vermella que no pas a la groga.

Canvis a la represa

Guillermo es prepara per engaltar de cap l’1-0 al minut 67. És el quart gol del davanter en el que portem de lliga.

Agné ha fet entrar Pol Domingo i Robert Simón a la represa, per un tocat Trilles i un Marc Àlvarez distret. L’autèntic canvi, tanmateix, ha estat el de la dinàmica de l’equip. Els granes han deixat els dubtes a la banqueta, s’han desinhibit i han premut l’accelerador. Al minut 53 Pablo Fernández obligava Isma Gil a rebutjar el seu llançament amb el peu. Un minut més tard el mateix protagonista resolia un contracop ben conduït per Aarón Rey amb una rematada que ha sortit molt ajustada a l’escaire esquerre.

Més enllà del parèntesi d’un córner que Montalvo gairebé clava dins de la seva pròpia porteria, els visitants estaven desapareguts en atac. En canvi, Aarón Rey ha anat creient a mesura que passava el partit. Abans de ser substituït per Bonilla, l’ex del Sabadell (que ha demanat insistentment penal sobre seu al minut 70) arribava a la línia de fons al minut 67 i la seva centrada era rematada picada, de cap des de frontal de l’àrea petita, per Guillermo a la xarxa. Era el seu quart gol a la lliga i el més rellevant fins ara, perquè donava aire a Agné.

Al minut 69 un Lupu reenganxat a la causa intervenia en un contracop que Joan Oriol, incorporant-se com una bala per la banda esquerra, intentava aprofitar amb un xut que Isma Gil rebutjava amb el peu a córner. Tot anava de cara, fins que Diego Martínez pitjava el botó de canvis. L’entrada de Tamayo ha donat crèdit a l’ofensiva visitant i seves han estat les oportunitats més clares per empatar l’encontre. La primera al minut 75 amb un xut innocent des de dins de l’àrea, tot i trobar-se sol, que ha sortit a l’esquerra de la porteria tarragonina. I la segona, amb més mala llet, amb una rematada excel·lent que Manu García desviava per damunt del travesser en una gran intervenció.

En uns minuts finals en els quals la defensa grana feia figa, una jugada absurda de Simic deixava els sorians amb només deu jugadors. Poc després, Jaume Pol abandonava lesionat el terreny de joc i el Numancia acabava el partit amb només 9 jugadors. Això sí, fent patir fins al darrer minut. El primer ultimàtum acabava desactivat. Hi ha encara una segona bomba que fa tic-tac.

Nàstic: Manu García, Tirlea, Josema, Trilles (Pol Domingo, descans), Joan Oriol, Montalvo (Montes Arce, minut 82) , Pedro del Campo, Aarón Rey (Bonilla, minut 76), Marc Àlvarez (Robert Simón, descans), Guillermo, Pablo Fernández (Lupu, minut 63)

Banqueta: D. Parra, Bonilla, Pol Domingo, Gorostidi, Robert Simón, Lupu, Andy, Pochettino, Nil Jiménez, Montes Arce, De la Peña

CD Numancia: Isma Gil, San Emeterio (Valín, minut 75), Jaume Pol, Simic, Bonaldo, Gorka, Mancebo (Jordi Tur, minut 75), Carrillo (Moha, minut 64), Dani Sánchez, Toni Arranz (Tamayo, minut 75), Mario Barco (Rubén Mesa, minut 66)

Banqueta: Ayesa, Fer Román, Rubén Mesa, Tamayo, Moha, Vicario, Valín, Jordi Tur

Gol: 1-0, Guillermo (minut 67)

Targetes grogues: San Emeterio, minut 39; Arranz, minut 46; Josema, minut 56; Montalvo, minut 65; Tamayo, minut 90+1; Montes Arce, minut 90+2

Targeta vermella: Simic, minut 84