.

Anna Guasch, Carla Aguilar i Jordi Navarro, impulsors de Guanyem Tarragona. Foto: JM.Salvat

Anna Guasch, Carla Aguilar i Jordi Navarro, impulsors de Guanyem Tarragona. Foto: JM.Salvat

“No presentem una candidatura per dividir sinó una proposta per sumar esforços de tota aquella persona cansada de la política tradicional i de com s’estan fent les coses a Tarragona”. Amb aquesta declaració, el portaveu de Guanyem Tarragona, Jordi Navarro, ha descrit la voluntat d’aquest nou projecte de caire municipal i amb aspiracions de presentar-se a les properes eleccions a la ciutat, previstes pel maig de 2015.

Guanyem Tarragona es postula com un projecte –”ja veurem si arribem a sumar suficients adhesions per conformar una llista”, ha puntualitzat Navarro– “rupturista, per trencar les dinàmiques polítiques actuals i recuperar la confiança en la política que la gent ha perdut”.

Aquest nou moviment ja ha iniciat converses amb corrents polítics afins de la ciutat com Iniciativa per Catalunya, la Candidatura d’Unitat Popular, Podemos o Procés Constituent. Amb tot, els seus impulsors defensen que “en el nostre cas ja podeu buscar que no hi trobareu cap militant ni ex membre d’altres formacions”. D’aquesta manera, Navarro ha volgut destacar que no es perseguirà una suma de sigles de formacions polítiques sinó que “persones a títol individual subscriguin aquest projecte”. En aquest sentit, Guanyem ja porta una seixantena d’adhesions i confia sumar-ne més en les properes setmanes.

Guanyem Tarragona promulga un canvi en la manera de fer política i ja ha avançat alguns punts programàtics claus, com ara un codi ètic (el qual parla de limitar privilegis polítics, eliminar la consecució de càrrecs públics) o la realització d’una auditoria dels comptes i contractes municipals. Una altra de les portaveus, Anna Guasch, ha avançat que hi ha una sèrie d’aspectes innegociables com ara la “municipalització de tot allò que s’ha privatitzat, la reivindicació de la cultura popular o un pla de mobilitat per a la ciutat”, entre altres.

Abans d’acabar l’any, Guanyem Tarragona ja haurà decidit si es presenta o no a les municipals i s’ha fixat com un èxit que ICV, EUiA, la CUP o Procés Constituent facin front comú per aconseguir aquest “canvi radical en la política municipal”.

Joan Marc Salvat