.

.

TOTS 21

Un dels espais pels més petits, amb jocs i contes. Foto: ACN

L’Orquestra Fireluche ha encetat, aquest dissabte a la tarda, la jornada central del Minipop, un festival “de música i cultura contemporània per a tota la família”. Així l’ha definit la seva directora, Núria Serrano, que ha remarcat que no es tracta d’un esdeveniment per a nens. Enguany el Minipop s’ha allargat un dia i, des d’ahir i fins demà, ofereix música, teatre, tallers i cinema. Entre els grups que s’hi ha pogut escoltar hi ha els tarragonins Oslo, el DJ Guille Milkyway, The Free Fall Band o Línia Maginot. Amb l’entrada del festival, a més de poder visitar alguns museus de Tarragona, hi ha establiments que ofereixen descomptes als que vénen de fora i volen passar el cap de setmana a la ciutat.

Tot i confondre, de vegades, amb el nom, el Minipop no és un festival pensat pels més petits de casa. Núria Serrano, la seva directora, ha volgut deixar clar que van posar-li mini “perquè és un festival petit”, però també que “el que fem és integrar aquest nou públic -els nens- dintre d’un festival com els que es fan per gent més adulta”. De la música, que Serrano ha reivindicat com a fil conductor de l’esdeveniment, se n’encarrega el director musical del festival, Lluís Gavaldà, el cantant d’Els Pets. Al final, però, Serrano ha assegurat que es guien per la música que els agrada a l’organització. “Són grups que ja són prou coneguts però que tampoc són súper coneguts com perquè el lloc es quedi petit”, ha puntualitzat la directora. “És un equilibri entre bandes que comencen, bandes que tenen més experiència, i que estan en aquell punt que potser l’any que ve ja hauran fet via i ja seria impossible poder-los portar aquí”, ha manifestat Serrano.

Precisament un dels grups que ha actuat aquest dissabte és Oslo. Una banda tarragonina que toca per primera vegada a la ciutat en el marc del Minipop, presentant el seu segon EP, ‘La gent no es mescla’. Joan Rafel Mellado, el seu cantant, ha explicat que el fet que entre el públic hi hagi infants no els ha fet modificar el seu concert. “Òbviament, que hi hagi nens és un factor que s’ha de tenir en compte, però ni molt menys hem condicionat el nostre espectacle”, ha aclarit.

El festival, després de quatre edicions, crida l’atenció de públic de tot Catalunya. És el cas de Cecília Bañeres, de Lleida, que després d’haver-hi estat ara fa un any amb els seus nebots hi ha portat la seva filla Leire, de només nou mesos. “Hi ha espai nadó, que és una cosa difícil de trobar”, ha apuntat Bañeres. “També venim per la música, perquè ja que estem de pares novells, almenys una mica de distracció per nosaltres”, ha comentat. De més a prop ve David Rodríguez, de Reus, que ha conegut la iniciativa a través d’uns amics i creu que és una molt bona proposta per passar el cap de setmana.