.

.

TOTS 21

Patricia Maguet, Jaci Molins i Sònia Camí.

Patricia Maguet, Jaci Molins i Sònia Camí.

La primera d’elles, una xerrada-col·loqui sobre coaching, celebrada divendres a la tarda, va atraure públic de totes les edats d’ambdós sexes, els qui van omplir l’espai on s’ubica aquest servei municipal fins al punt de no quedar-hi cap lloc buit. La interessant presentació dels llibres de la doctora Jaci Molins i del concepte ‘coaching’ va esdevenir tot un èxit. Molins és coach personal i professional, a més de formadora de coaching salut per a pacients, professionals sanitaris i directius; és metgessa especialista en rehabilitació i directiva al sector sanitari; professora universitària de medicina, fisioteràpia i coaching; professora de postgrau, i psicoterapeuta. És una reconeguda especialista en el camp del coaching en els àmbits personal i grupal per a professionals sanitaris, individual o d’equip per a directius de la salut, per a pacients i familiars i en coaching personal, denominat també ‘life coaching’.

L’acte es va iniciar amb la presentació, a càrrec de Sònia Camí, del llibre de Jaci Molins ‘Coaching i salut’, publicat per l’editorial Plataforma, una eina molt útil per als professionals sanitaris a través del qual poden descobrir nous recursos per incorporar amb facilitat al seu dia a dia. “El coach pregunta, escolta de forma activa, empatitza amb el pacient, i li deixa decidir a ell, convertint-lo en ‘pacient expert’, per tal que sigui el mateix pacient qui decideixi, reflexioni, aconseguint fer-lo responsable de la seva salut, tenint en compte que és una persona autònoma que ha de prendre les seves pròpies decisions. Obligar-ho a prendre una medicació o a portar a terme un tractament concret, mai resulta positiu”, va assegurar la doctora Molins. En el seu llibre es mostra com aplicar-ho d’una forma pràctica acompanyant l’explicació de casos pràctics de pacients reals.

Seguidament Patricia Maguet, psicoterapeuta familiar, va presentar ‘Coaching y peso ideal’, publicat per l’editorial Amat, en el qual s’expliquen quatre històries reals de persones que han aconseguit arribar al seu pes ideal a través del coaching, com el cas d’una dona que volia tornar a pujar al Dragon Khan i seguint aquesta motivació ho va aconseguir, visualitzant-se complint aquest objectiu.

El llibre està dirigit a aquelles persones que volen millorar el seu pes o desitgen canviar el seu aspecte físic, i també per a les que estan preocupades per les conseqüències del sobrepès en la seva salut actual i futura.

El paper del coach és facilitar aquest canvi de pensaments, d’actituds i de conducta, a través de les preguntes, com també de la comunicació no verbal, que va lligada directament amb els pensaments i les emocions. El coachmai dirà al client o pacient –en el cas del coaching per a la salut-, què ha de fer, sinó que aconseguirà estimular-lo per tal de que ell mateix segueixi el camí per arribar al seu objectiu. “Amb el coaching pots aconseguir que a una persona li canviïn molts aspectes de la seva vida i que aprengui a aplicar-ho en diferents àmbits. Si nosaltres decidim que volem estar millor, és possible. Està demostrat que el 30-40% de la felicitat depèn de cadascú”, va afirmar la doctora.

Finalment, la pròpia Jaci Molins va presentar el seu tercer llibre, ‘Coaching a la pràctica’, escrit entre deu professionals, on va actuar com a coordinadora. El llibre, que inclou deu històries reals, tracta el coaching des de deu àmbits diferents, coaching per a l’educació, coaching a l’empresa, coaching personal, coaching d’equip, a la salut, psicològic, coaching relacional, per a emprenedors, o coaching per a un mateix.

Per acabar, es va obrir un torn de preguntes a través de les quals els assistents van poder realitzar diverses consultes sobre coaching, sobretot relacionades amb la salut, i van demanar a la doctora Molins el seu punt de vista i el seu consell sobre què faria ella en els casos presentats.

Voluntàries del Grup Manetes

Voluntàries del Grup Manetes

Un altre èxit del Grup Manetes

El grup de voluntaris de la Biblioteca Municipal, Grup Manetes, va organitzar dissabte al matí una activitat infantil basada en els jocs tradicionals. La plaça de la Sardana es va omplir, a partir de dos quarts de dotze del matí, de nens i nenes per gaudir amb jocs com la xarranca, el joc del mocador o 1,2,3 pica paret, entre molts altres. A les dotze, responsables d’Aldi Supermercats, acompanyats per la responsable de la Biblioteca Municipal, Cristina Serrano, van repartir una cinquantena de bosses que contenien diversos aliments per tal que els infants poguessin esmorzar. Seguidament van continuar divertint-se, ballant i jugant al joc del barret.