.

Granados, durant la cloenda de la jornada

L’alcalde de Salou i diputat de l’Àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, Pere Granados, va realitzar ahir divendres la clausura institucional del cicle de webinars sobre els reptes i les oportunitats que comporta el turisme inclusiu, en el marc del projecte TurisTIC en família, co-finançat amb fons FEDER.

Concretament, ahir, va tenir lloc un taller d’innovació oberta relatiu a com s’adapta el sector turístic de Tarragona a les demandes del turisme inclusiu.

Granados, que va tenir unes paraules d’agraïment a l’organització, als ponents i participants, va explicar que els seminaris sobre turisme inclusiu s’han organitzat “per tal de millorar la qualitat de les nostres destinacions”, sota uns principis bàsics, un dels quals és “el respecte a la diversitat”.

Així mateix, va referirse a l’oportunitat de generar riquesa que suposa el turisme inclusiu i a l’accessibilitat dels municipis de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre per a les persones discapacitades, ja siguin residents o visitants, per tal de millorar la seva qualitat de vida. També va parlar de l’eliminació de les barreres arquitectòniques i de l’aplicació de les tecnologies; de la col·laboració entre el sector públic i el privat, i de la desestacionalització de la temporada turística, amb el reforç de la primavera i la tardor, èpoques escollides per viatjar per part dels turistes amb necessitats especials, de mobilitat i altres.

Finalment, el diputat i alcalde de Salou va referir-se a la sosteniblitat des del punt de vista de l’experiència turística, de l’economia i de l’àmbit laboral. Respecte a aquest darrer punt, va assenyalar que “per això és necessari buscar nous segments de turistes, per afavorir les persones que tenen contractes laborals estacionals”.

D’altra banda, cal destacar que hi ha un mercat de 138 milions de persones amb necessitats especials a la Unió Europea i que existeix un segment de persones molt important, de més de 65 anys, que forma part d’aquest col·lectiu, que, més tard o més d’hora, tindrà un tipus de necessitat específica.