.

.

TOTS 21

Render amb la imatge virtual de com quedarà la nova terminal, fta de manera modular

Global Ports Holding, la firma concessionària de la nova terminal de creuers del Port de Tarragona, preveu gairebé doblar el nombre de creueristes del Port en els propers cinc o deu anys. El sector es troba en forta expansió i després dels efectes negatius de la pandèmia, que va reduir el trànsit fins a un 95%, calcula que l’any vinent es reprendrà al 100%.

En 2019, darrer any abans de la pandèmia, Tarragona va rebre 140.000 creuristes, per 50.000 que s’esperen enguany, inici de la recuperació. La companyia espera rebre’n fins a 250.000 i no aturar aquí el creixement, dels quals calculen que entre el 15 i el 20% pernoctarà a Tarragona ciutat.

El president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, ha destacat que la xifra de 250.000 creueristes és ‘assumible’ ja que la firma distribuirà els visitants per tot el territori.

A més a més, una nova finestra d’oportunitats l’ofereix la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de reduir el número de creuers que arriben o surten de la ciutat. Javier Rodríguez, director regional de Global Ports Holding a l’oest de la Mediterrània i a Àsia, ha anunciat avui a la Cambra de Comerç que la nova terminal, que ocuparà 2.000 metres quadrats, comptarà amb comerços locals i productes de proximitat, en una àrea retail, i a la vegada que es posarà en marxa una app destinada als creueristes que facin escala o parada a Tarragona per tal que puguin conèixer l’agenda d’activitats del Camp de Tarragona.

La firma, de matriu turca, s’ha plantejat el seu desembarcament a Tarragona per tal de sumar aliances amb el territori i oferir destins no limitats només a Tarragona ciutat, sinó al seu entorn, un fet que la diferenciarà respecte a altres companyies, que solen operar en una sola ciutat, i que va en línia amb l’estratègia de Port Tarragona i de la Taula institucional de Creuers de Tarragona.

Javier Rodríguez, amb Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Taragona, i Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona. Foto: Tots21

Global Ports apostarà també per un perfil de visitant premium, ‘que busca no només el destí, sinó viure experiències’, com adquirir vins del Priorat o visitar Poblet. Global Ports ha començat a comercialitzar el destí Tarragona des del mes d’abril passat encara que ho fa en unes instal.lacions provisionals. El primer trimestre de 2023 es començarà a muntar la terminal, que funcionarà a base de mòduls ampliables. La inversió en ella ha estat de cinc milions d’euros.

La terminal tindrà a més punts d’informació per als passatgers perquè coneguin el territori i quines activitats s’hi duen a terme. La firma treballa de manera integral en tot el procés creuerista i de la mà dels agents locals. Com a exemple, Rodríguez ha assenyalat que el primer que va fer el CEO de la firma en venir a Tarragona va ser entrevistar-se amb el seu alcalde.

Fora de la temporada creuerista, que discorre entre els mesos d’abril a octubre, usarà la terminal per a la celebració d’esdeveniments i per a ús d’empreses.

Global Ports, considerat el primer operador de terminals de creuers del món, és una empresa originària de Turquia tot i que està cotitzada a la Borsa de Londres. Opera en 26 ports de la Mediterrània, el Carib i el sudest asiàtic, i Tarragona s’integrarà en el seu ideari i imatge corporativa. Gestiona ports de creuers com els de Singapur, Nassau, Barcelona, València o Màlaga

Jaume Garcia