.

.

TOTS 21

Imatge de la teca que s'ha servit avui a la presentació dels actes

Imatge de la teca que s’ha servit avui a la presentació dels actes

Gastronomia, cultura i territori es fusionen a Santa Teca Tarragona posant en valor el patrimoni modernista de la ciutat.  Tarragona acollirà en el marc de la Festa Major de Santa Tecla la cinquena edició del Mercat de Territori Santa Teca que tindrà lloc divendres 18 i dissabte 19 de setembre.

Aquesta és una iniciativa pionera a Catalunya –realitzada amb èxit aquest estiu passat al Castell Monestir d’Escornalbou- que posa en valor el patrimoni històric i el vincula amb el gastronòmic i cultural, accentuant l’ecologia i l’avantguarda.

Santa Teca es presenta com una cruïlla on hi conflueixen valors, productes i professionals amb esperit creatiu i innovador però posant èmfasi també en la història, fet que justifica la celebració del mercat en un espai modernista com és l’antic Escorxador.

El Mercat de Santa Teca de Tarragona aplegarà durant dos dies productes locals de qualitat, gastronomia de fusió i un programa divers de música Km0 en directe amb la voluntat d’esdevenir un aparador de la riquesa i de la diversitat de productors i creatius de les comarques tarragonines i de la Catalunya Sud. En el marc del certamen, tant divendres com dissabte, es combinaran en els diferents espais concebuts cuina experimental, productes saludables, tastos de vins ecològics i cerveses artesanes amb el lema “Fem Pair! Fem País”. Propostes autèntiques basades en la sostenibilitat de producció i en la solidaritat en el consum.

L’espai i els horaris

Les activitats de Santa Teca tindran lloc a l’Antic Escorxador de Tarragona, un espai emblemàtic d’estil modernista que actualment acull el Rectorat de la URV, al costat de la muralla romana. L’espai triat té un caràcter molt singular i està estretament relacionat amb la filosofia de Santa Teca, que aposta per rescatar i posar en valor el patrimoni històric, dotant-lo de vida i cultura. També la plaça de la Pagesia i els carrers adjacents seran escenari d’algunes activitats de Santa Teca com és el cas del Mercat de Territori que tindrà lloc dissabte, amb la idea que la Part Alta
s’impregni en el seu conjunt dels valors de la cita.

L’entrada a Santa Teca és gratuïta. Les tapes i els combinats tindran un cost de 4,5 euros i les begudes (vi català, vermut, cervesa i sucs) 2 euros.

Com a novetat, en aquesta edició Santa Teca comptarà amb un espai Santa Tecla PRO. Espai Poniol en què els elaboradors podran presentar en petit comitè els seus productes i n’oferiran un tast. Un espai per al gaudi i la descoberta de noves referències gastronòmiques de les comarques de Tarragona. Santa Teca Gurmet. Espai Farigola acollirà per altra banda els restauradors, cellers i
cervesers i Santa Teca Fira. Espai Espígol els productors, a més a més del
mencionat Santa Teca PRO.

Més de 60 creadors i productors

Elaboradors, productors i creadors de reconeguda trajectòria professional han confirmat la seva participació a Santa Teca.

En l’àmbit de la restauració cal destacar la presència dels restaurants El Llagut, Almosta, El Cortijo, El Tros, Cal Joc, La Cava i Gustus. Pel que fa a les cerveses, hi participen Les Clandestines, Espiga, Segarreta, Estraperlo, L’O, LaNou, Rosita, La Vella Caravana i Mesquina.