.

Aquest esdeveniment esportiu de muntanya se celebrarà a Vandellòs els dies 3 i 4 d’agost amb novetats. Foto: Jordi Santacana

Prop de 650 persones s’han inscrit a la 8a edició de Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família que enguany se celebrarà a Vandellòs els propers dies 3 i 4 d’agost. Aquest és el nombre total de persones, de diverses edats, que s’han interessat per participar en les diferents modalitats de curses i caminades organitzades pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

En aquesta edició, Vandekames constarà de les dues tradicionals curses de muntanya (la negra, de 28,3 km amb un desnivell positiu de 1.414 m, que han triat 117 corredors; i  la roja, de 17,860 km amb un desnivell positiu de 935m, que ha atret 240 corredors) i de les dues caminades que no tenen caràcter de competició (la blava, de 11,870 km amb un desnivell de 614 m, a la qual s’han apuntat 118 persones; i la groga, de 8,220 km amb un desnivell positiu de 333m, que ha estat l’opció escollida per 76 persones), amb recorreguts nous. I a més, com a novetat, d’una cronoescalada, que s’ha batejat amb el nom de «VandevertiKal» i que puntuarà en el nou Circuit de KV del Camp de Tarragona. A aquesta prova, que tindrà un recorregut de 1,680 km amb un desnivell positiu de 343 m, s’hi han inscrit una cinquantena de persones. També hi haurà curses infantils (“Vandekids) per a la quarantena de nens i nenes d’entre 4 i 12 anys que s’hi han apuntat.

Vandekames forma part també del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN). En concret, la cursa negra serà puntuable per al Circuit Classic del CCTGN; i la cursa roja per al Circuit Express del CCTGN.

Amb la cronoescalada «VandevertiKal», es donarà el tret de sortida enguany a Vandekames, el divendres 3 d’agost a les 20 h. La resta de proves es disputaran el dissabte 4 d’agost, a partir de les 17.30 h (les infantils, «Vandekids», a partir de les 20 h).

El punt de sortida de totes les curses i caminades serà la Plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs; i el punt d’arribada, la zona del pavelló poliesportiu i del camp de futbol, que serà el lloc on es correran les curses infantils i on se servirà una fideuà per a tots els participants. Tots els participants rebran, a més, com a obsequi una samarreta i podran banyar-se junt amb els seus acompanyants a la piscina municipal del poble.

Més informació a la pàgina web www.vandekames.com i a vandekames2018@gmail.com