.

.

TOTS 21

Els projectes seleccionats rebran suport econòmic de fins a 144.000 euros en un any, formació i assessorament per part d'un equip de mentors i experts de Repsol. La convocatòria estarà oberta fins al 4 de març.

Els projectes seleccionats rebran suport econòmic de fins a 144.000 euros en un any, formació i assessorament per part d’un equip d’experts de Repsol.

Fundación Repsol posa en marxa la vuitena convocatòria del seu Fons d’Emprenedors, un programa d’acceleració per donar suport a les startups que ofereixin solucions innovadores en l’àmbit de la indústria energètica i química, la mobilitat avançada i l’economia circular.

Els emprenedors que vulguin participar-hi, podran presentar els seus projectes des d’avui i fins al 4 de març de 2019, a través d’un formulari disponible a fundacionrepsol.com.

El Fons d’Emprenedors dona suport cada any a entre sis i vuit empreses en fase pre-comercial, donant-los l’impuls que necessiten per convertir-se en realitats de mercat en el menor temps possible. Totes elles tenen en comú que estan desenvolupant innovacions que contribueixen d’alguna manera, a una transició energètica més sostenible.

Els projectes seleccionats rebran suport econòmic de fins a 144.000 euros a l’any, formació especialitzada i assessorament per part d’un equip de mentors. A més, els equips d’emprenedors podran accedir als experts de Repsol i fins i tot desenvolupar proves a les instal·lacions de la companyia energètica.

Aquest suport es realitza de forma desinteressada, sense que impliqui cap tipus de participació en el capital de l’empresa, ni cessió de drets de propietat intel·lectual.

El procés d’acceleració té una durada d’un any, que podrà prorrogar-se per un segon any amb les mateixes condicions.

A més, el Fons d’Emprenedors compta amb una modalitat de suport per a startups que necessiten més temps de desenvolupament, la categoria Idees. En aquests casos, la Fundación ofereix 2.000 euros al mes durant 12 mesos, a més del mateix assessorament i formació que reben la resta de projectes més madurs.

Qui pot participar-hi?

La convocatòria s’adreça a petites i mitjanes empreses, encara que també poden participar persones físiques que encara no tinguin constituïda la seva empresa.

El Fons d’Emprenedors és una iniciativa global, en la qual poden participar-hi emprenedors d’arreu del món, ja que no cal desplaçar-se a cap espai de treball de forma continuada.

El programa d’acceleració de Fundación Repsol dona suport a startups que treballen en solucions innovadores en diferents àmbits:

  • Millora de l’eficiència en la indústria energètica i química.
  • Digitalització i mobilitat, amb propostes innovadores que creïn valor per a les persones.
  • Economia circular i biotech.
  • Nous materials per a la indústria química i energètica, la construcció, la llar o el transport.
  • Generació elèctrica distribuïda i emmagatzematge d’energia.
  • Noves tecnologies d’exploració i producció de petroli i gas.

El Fons d’Emprenedors en xifres

Fundación Repsol, a través del seu Fons d’Emprenedors, busca donar suport de forma eficaç als emprenedors que contribueixen amb les seves innovacions a la construcció d’un model energètic més sostenible.

Després de set edicions, són ja un total de 48 les startups accelerades, que han aconseguit més de 20 milions d’euros en inversió i finançament i han registrat més d’un centenar de patents.

En les convocatòries realitzades des del seu llançament al 2011, s’han rebut més de 2.700 propostes. Els seleccionats d’aquesta convocatòria es donaran a conèixer al juliol de 2019.

L’any passat, es van seleccionar un total de set startups que van destacar per les seves innovacions en els àmbits de la convocatòria. Una d’elles provenia de Portugal, una altra dels EUA i la resta, del País Basc, Catalunya, i Cantàbria.

Més informació i bases de participació enfundacionrepsol.com.