.

Els granes han arribat a la mitja part amb empat a zero. A la reanudació s’han enfonsat.

El Nàstic ha perdut credibilitat després de caure per 3-0 aquesta tarda a Los Pajaritos contra un Numància al que ha reviscolat i que s’ha aprofitat de la inoperància absoluta dels granes en tots els aspectes, tàctics i mentals. Després d’una primera meitat endreçada els tarragonins han llençat totes les esperances al contenidor de residus orgànics, perquè no hi ha peu ni tan sols de parlar de recollida selectiva. Tot el conjunt ha mostrat incapacitat per competir, i el que ve de cara a Nadal té un nom: fitxatges d’hivern, encara que vinguin encostipats.

I els Reis hauran de fer realment màgia per arranjar les mancances d’una plantilla sense èpica, sense joc, sense qualitat, sense gol i sense compromís aparent. Amb un agreujant: la propera cita és a casa contra un Granada que celebrarà les festes amb cava i turrons a la capçalera de la taula. Enrique Martín parlava en la seva presentació com a tècnic del Nàstic de recuperar anímicament als jugadors i sortir del pou per Nadal. El resultat per ara ha estat però enfonsar les esperances de l’afició, amb sensació creixent de fum, fum, fum, en forma de nadala a ritme de Carmina Burana. Un punt dels darrers quinze empitjoren els registres de Gordillo. Fa que pensar.

El partit s’ha començat a jugar abans de la xiulada inicial. Ramiro Guerra s’ha trencat durant l’escalfament asls quadriceps, generant tants dubtes sobre el seu futur com els heretats sobre l’encert del seu fitxatge en les condicions en les quals es trobava. Martín ha hagut de moure fitxes cuita-corrents. En qüestió de minuts el seu lloc a l’onze inicial ha estat ocupat per Javi Márquez, i Pol Valentín s’ha reincorporat finalment per art de màgia a la convocatòria. La seva posició natural de lateral dret (Sebas Coris s’ha quedat a casa probablement per molèsties físiques) ha estat per un Brugui en alça, mostra potser dels canvis amb els quals l’entrenador navarrès vol sacsejar actituds. La presència de Salva Ferrer debutant en un onze inicial grana després de jugar només cinc minuts contra el Cadis, era un exemple més d’aquesta política que beu de l’aposta pel filial. La seva missió era ajudar a taponar la via d’aigua al centre de la defensa.

La primera meitat ha donat oxigen al discurs de la recuperació paulatina del joc grana, dibuixada més que no pas certificada amb l’empat davant de l’Almería. I això malgrat l’enèssima relliscada compromesa de Djetei, que al minut 34 ha donat aire a un contraatac local cluminada amb xut d’Higinio per sobre del travesser. En línies generals la línia de contenció s’ha mostrat sensata, sense errors de calat, i al mig del camp Javi Márquez ha trobat connexió amb un Brugui incansable per la banda. Una jugada amb els dos protagonistes al minut 32 l’ha culminat el gironí amb un llançament que ha anat fora per poc. Només set minuts abans una centrada de Barreiro (acompanyat en atac d’un Uche encara mancat de ritme després de la lesió i que ha estat substituit per Luis Suárez sense deixar record) agafava vida pròpia i s’estavellava formalment al travesser encara que per la seva part exterior.

Pel que fa als sorians, ensenyaven les dents sense mossegar. Perquè al capdavall els locals també vivien immersos en un desencant de resultats que els generava precaucions excessives a l’hora de prendre riscos. La seva possessió de pilota sense massa criteri ja anava bé als tarragonins, poc exigits i que per una vegada no deixaven forats al mur.

Brugui ha tingut l’oportunitat de capgirar la història del partit al minut 44, amb una rematada de cap que ha sortit per damunt del travesser. Però el relat de la recuperació que tant costa cimentar s’ha trencat al minut 55. Higinio, sol com acostuma a ser norma de la casa perquè la marca de Djetei no estava fixada, l’ha clavat a barraca de cap després d’una centrada des del vèrtex de l’àrea de Medina. Albentosa ha rematat als seus amb el seu segon gol en pròpia porta en el que portem de temporada, en una jugada on Becerra semblava tenir la pilota garantida sense rivals a la vista i en lña qual no s’hanj acabat d’entendre. A la jugada de germans Marx li ha seguit Nacho sumant el tercer al minut 76, aprofitant un rebuig de la defensa grana. Alliberat de rivals, el jugador local ha tret regla i cartipàs i l’ha etzibat a la xarxa de volea. D’aquí fins al final, trànsit per un vall de llàgrimes fins al xiulet que anunciava la desena derrota del curs. Cuers amb deu punts possibles de 48. I el rellotge va corrent…

CD Numancia: Juan Carlos, Medina, Atienza, Gutiérrez, Mateu, Diamanka, Escassi, Viallalba, Nacho, Yeboah i Higinio (Jordi, minut 77)

Banqueta: Campos, Kako, Markel, Noguera, Alain, Jordi i Viguera

Nàstic: Becerra, Brugui, Albentosa, Djetei, Salva, Abraham (Javi Jiménez, minut 77), Rocha, Imanol, Javi Márquez (Manu del Moral, minut 68), Uche (Luis Suárez, minuit 63) i Barreiro

Banqueta: Bernabé, Pol Valentín , Jiménez, Del Moral, Cadamuro, Suárez i Viti

Targetes grogues: Rocha, minut 22 (es perd el partit contra el Granada per acumulació de grogues); Imanol García, minut 60.

Gols: 1-0, Higinio (minut 55); 2-0, Albentosa en pròpia porta (minut 62); 3-0, Nacho (minut 76).