.

Imatge del pessebre monumental de Creixell

Grup de nois i nois que hi han col·laborat

El Pessebre monumental de Cal Cabaler, la Casa de Cultura del Creixell, ha estat realitzat enguany per Francesc Sentís i Pere Vivancos. Per celebrar la inauguració del Pessebre tradicional 2018 s’ha fet una actuació musical amb la Coral Infantil de l’escola Les Eres de Creixell, dirigida pel professor Jovi Martí. Van interpretar quatre nadales tradicionals catalanes. A l’acte hi han assistit els autors del magnífic pessebre així com també l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, la regidora Pili Romero Gracia, nombrosos veïns i veïnes de la Vila i també un grup d’avis i àvies residents a la Llar d’Avis Mar i Sol de Creixell.

Per què fem el Pessebre? D’ón vé aquesta tradició? El primer Pessebre de la història el va fer Sant Francesc d’Assís, fa 800 anys. El Pessebre va arribar a les llars catalanes al segle XVIII, provinent d’Itàlia. En aquella época, sense televisió ni internet, era la millor manera de transmetre als nens i nenes la història del naixement de Jesús. A Creixell fa 30 anys es feia un concurs de pessebres, sobretot diorames, que es muntàven a les cases. Un dels impulsors va ser en Joan Sentis. Feia un monumental pessebre a casa seva i obria les portes a tothom que el vulgués anar a veure. El seu fill Carlos va continuar la tradició familiar.

Aquest Nadal es vol dedicar el Pessebre tradicional de Creixell, amb una gran estima, al creixellenc Carlos Sentís, que any rera any conservava la tradició pessebrista familiar heretada del seu pare Joan. Ell malauradament ens va deixar fa uns mesos i el seu pare també ens va deixar fa pocs anys. Però sempre feien gaudir els creixellencs amb aquelles escenes pessebristes amarades de pau, amistat, treball i gratitud.

/* JS para menú plegable móvil Divi */