.

.

TOTS 21

L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho. Foto: Cedida

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha fet declaracions a Tots21 arran que aquest matí s’hagi fet públic l’acord a tres bandes pel qual Mont-roig rebrà una milionària inversió amb la instal.lació d’una planta de components d’elments bàsics de les bateries de cotxes i mòbils, la surcorana ILJIN Materials, que donarà feina a 500 persones.

És una inversió de 600 milions d’euros que va en línia amb l’estratègia de l’Ajuntament de diversificar les fonts de riquesa de municipi apostant per inversions sostenibles que creïn llocs de treball de qualitat. Mont-roig del Camp basa la seva economia en el turisme i els serveis i l’aposta era ‘buscar una inversió gran que generés molts llocs de treball en el sector sostenible. Després de descartar diverses propostes que van rebre, hem aprovat acollir l’empresa surcoreana perquè és el model que buscàvem’.

L’Ajuntament portava des de finals de novembre i inicis de desembre mantenint contactes amb la firma surcoreana. Fins a quatre delegacions de diferents nivells de la firma van entrevistar-se amb l’Ajuntament i van visitar la zona, des d’enginyers, responsables de la construcció fins, finalment, el CEO de la firma, Jeon-Sik Yang. L’operació es va tancar ‘la setmana passada’, destaca Morancho. El treball previ el va fer la Generalitat a través d’ACCIÓ, que va obrir el camí.

‘Nosaltres tenim una zona industrial sense desenvolupar, al lloc conegut com els Comellarets, situat a la sortida de l’autovia A-7 a Mont-roig, a l’altre costat d’on hi ha la Fundació Mas Miró’, zona que és la que volia desenvolupar l’Ajuntament i on anirà la firma surcoreana. Què ha trobat ILJIN Materials a Mont-roig? ‘L’empresa buscava emplaçament a diferents països europeus. El lloc complia els requisits, amb una àmplia superfície de 44 hectàrees. A més a més, és una inversió prioritària per la Generalitat i rebrà incentius de la Generalitat, de l’Ajuntament i de l’Estat. Altrament, les comunicacions per carretera, tren i el port de Tarragona, així com el clima, molt apte per a la fabricació d’aquest component, la platja i fins i tot l’existència del camp de golf, han estat factors favoables a la inversió’, afirma l’alcalde.

Jaume Garcia