.

.

TOTS 21

La plaça Llibertat es va omplir dissabte a la tarda. Foto: Tots21

La plaça Llibertat es va omplir dissabte a la tarda. Foto: Tots21

Vins, vermuts, tastets gastronòmics, música i molta molta gent, sobretot molta joventut. Així es podria descriure el que es podia trobar a la plaça Llibertat la tarda d’aquest dissabte, en la segona jornada de Reus Viu el Vi. L’animació estava garantida: dos DJs, un en cada punta de la plaça, animaven els visitants de la fira, que no deixaven de ballar mentre degustaven les varietats dels diferents vins i vermuts que oferien els diferents estands.

L’organització es va marcar com a repte superar les xifres de l’edició passada, la primera després de la pandèmia de la Covid, que va tenir rècord d’assistència: més de 100.000 tastos servits i més de 13.000 copes despatxades. Per saber si s’ha aconseguit s’haurà d’esperar a dilluns, però, per l’ambient que s’hi respirava i la multitud de gent que s’hi aplegava, res feia pensar que era un objectiu impossible, sinó tot el contrari.

Un grup de joves a Reus Viu el Vi. Foto: Tots21

Un grup de joves a Reus Viu el Vi. Foto: Tots21

De fet, per fer el recorregut, s’havien d’anar sortejant els diferents grups de joves que han canviat els bars i els pubs per una fira del vi a l’aire lliure.

Els visitants poden trobar a la fira vint-i-cinc cellers que representen els diversos Consells Reguladors que desenvolupen la seva activitat sota el paraigua de la Cambra de Reus: DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta. A més, també hi són presents cellers de referència de la DO Cava i les vuit marques del Vermut de Reus representades en un espai temàtic i monogràfic. Així doncs, els assistents poden triar entre més de dues-centes referències representatives dels millors vins del territori.

Una imatge de la inauguració. Foto: Tots21

Una imatge de la inauguració. Foto: Tots21

En paral·lel a Reus Viu el Vi, també se celebra la 4a Mostra del Vermut, on es poden degustar les diverses marques del Vermut de Reus.

La fira, que s’allargarà fins avui a les 22h, es va inaugurar divendres a càrrec del rector de la URV, Josep Pallarès. D’aquesta manera, l’organització ha volgut subratllar la col·laboració que la universitat va mantenir quan es va iniciar la fira i la Facultat d’Enologia hi participava. Com a element festiu convidat, l’acte també va comptar amb la presència de la geganta Arlet, de la colla local dels Alegre.

A continuació, els deixem una galeria d’imatges de la fira:

V.Tapias