.

Victòria Forns és diputada per CiU al Parlament.

Victòria Forns és diputada per CiU al Parlament.

Victòria Forns, diputada de CiU al Parlament de Catalunya, ha manifestat aquest migdia que ‘la voluntat’ de la federació nacionalista és que “el servei de Rodalies del Camp de Tarragona arribi fins a Vilafranca del Penedès”. La diputada ho ha afirmat aquest migdia a la Comissió de Territori i Sostenibilitat després que CiU i ICV ho hagin acordat en una proposta de resolució. Forns ha assegurat que “hi ha molts ciutadans que per qüestió de feina o estudis utilitzen aquest servei i es veuen obligats a canviar a Sant Vicenç de Calders”.

I ha afegit, “és cert que ha existit una tendència per anar cap a Barcelona, però també és cert que cada vegada més, més ciutadans es desplacen a Tarragona”, motiu pel que ha argumentat que és necessari aquest perllongament de la línia RT-2 amb dues parades més, Els Monjos i Vilafranca. Per aquest motiu l’acord entre CiU i ICV demana fer els estudis tècnics i d’idoneïtat necessaris per assolir l’objectiu d’ampliar el servei de Rodalies de Tarragona fins a Vilafranca del Penedès perllongant la línia RT-2 en dues parades, Els Monjos i Vilafranca, per l’any 2015”.

En aquest sentit, la diputada ha assegurat que si a dia d’avui aquest fet no és una realitat és “per qüestions tècniques, com el rebot dels trens o la inversió de la marxa, cosa que actualment no és possible, atès que les dues disposen andanes laterals i vies generals, però no de vies secundàries”. Per aquest motiu, el segon punt de la proposta de resolució, reclama a Renfe operadora que faci “l’anàlisi de les mesures i millores tècniques de material rodant i d’instal·lacions necessàries per fer possible aquesta ampliació”.