.

A la imatge, els punts on s’instal·la la nova senyalització en el tram corresponent a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquest dimecres s’ha iniciat la instal·lació de la senyalització per al desviament de camions en trànsit de la N-240 cap a l’AP-2 i de la N-340 i A-7 cap a l’AP-7. De moment els senyals estaran tapats fins que es posi en funcionament el conveni mitjançant Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres i que en el termini d’un mes s’haurà de validar al Congrés dels Diputats. En total s’ubicaran 11 cartells a punts de la xarxa viària territorial de competència estatal. Per la seva part les concessionàries d’autopistes també posen senyals a les sortides de l’autopista.

El Reial Decret  regularà una sèrie de mesures dispostes a la millora de la funcionalitat i seguretat del corredor viari vertebrat per la N-340 i l’AP-7, entre Peníscola (Castelló) i l’Hospitalet de l’Infant (Tarragona) així com entre Altafulla (Tarragona)- Vilafranca (Barcelona), a més del corredor entre  Les Borges Blanques (Lleida) y Montblanc (Tarragona) de la carretera N-240 i l’AP-2.

Punts on s’ubiquen els cartells que alerten sobre el desviament dels camions a l’N-340 i l’N-240.

En aquests trams s’establiran mesures de restricció de la circulació, per part del Servei Català de Trànsit a Catalunya i la Dirección General de Tráfico a Castelló, de vehicles pesants de 4 o més eixos així com bonificacions i exempcions als peatges de les autopistes per vehicles lleugers i pesants.

Les mesures suposaran una important millora de la seguretat vial així com una disminució de la congestió i el nivell d’emissions a la N-340 i la N-240. La duració d’aquest sistema de descomptes s’estendrà des de l’entrada en vigor del Reial Decret fins el venciment de la concessió d’autopistes amb Acesa (AP-2) el 31 d’agost de 2021 així com amb Aumar (AP-7), el 31 de desembre de 2019.

Imatge amb un cartell instal.lat aquest matí sobre l’obligatorietat de desviament cap a l’autopista de vehicles pesants de 4 o més eixos. Fins que no s’aprovi el Reial Decret i es posi en funcionament la mesura, el senyal estarà tapat com s’aprecia a la fotografia.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, manifestava en un comunicat de premsa la seva “satisfacció per aquestes mesures reclamades per territori, que finalment es posaran en funcionament després de l’aprovació del Reial Decret, amb el convenciment que millorarà la circulació viària per la nostra província i l’esperança que disminuirà l’índex d’accidentabilitat de les nostres carreteres d’àmbit estatal”.

Tot i que el procediment administratiu i polític no és immediat, el diputat al Congrés per En Comú Podem (en aquesta condició és també membre de la comissió d’infraestructures de la cambra baixa) i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha publicat un tuit on afirma que “les bonificacions i els desviaments de l’N-340 podrien iniciar-se aquest diumenge. No fa falta votació del Congrés. Enhorabona a tothom que ho ha fet possible!”.