.

.

TOTS 21

El subdelegat del Govern, Joan Sabaté, ha remarcat a peu d'obra la importància de l'eliminació dels perillosos girs a l'esquerra per tal de millorar el nivell de seguretat d'aquesta carretera

El subdelegat del Govern, Joan Sabaté, ha remarcat a peu d’obra la importància de l’eliminació dels perillosos girs a l’esquerra per tal de millorar el nivell de seguretat d’aquesta carretera

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha comparegut avui dia 1 de febrer de 2019 davant del mitjans de comunicació amb motiu de l’inici de les obres de cinc noves rotondes a la N-340, al sud de la província de Tarragona. L’han acompanyat el cap de la demarcació de carreteres del Ministeri de Foment a Catalunya, Luis Bonet, i el cap de la unitat de carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona, Alberto Hernández. La trobada informativa ha tingut lloc a l’enllaç de l’Almadrava (Hospitalet de l’Infant) Punt quilomètric 1.120,8.

El Ministeri de Foment va formalitzar a finals de l’any passat el contracte de obres de supressió de girs a l’esquerra a cinc interseccions de la carretera N-340. PP.KK. 1.062.500, 1.092.200 1.071.500, 1.117.000 i 1.120.800. Trams: Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Camarles, l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant, per millorar la fluïdesa i seguretat vial de la N-340. El pressupost de les obres és de 1.752.917  euros. El termini d’execució és fins novembre de 2019.

La millora d’aquestes interseccions es resol mitjançant rotondes de 50 m de diàmetre exterior, a excepció de la de Sant Jordi d’Alfama (l’Ametlla de Mar) que és de 55 m, permetent la connexió de la carretera N-340 amb altres carreteres de la zona, així com amb els vials d’accés als diferents municipis, urbanitzacions, indústries i explotacions agrícoles adjacents.

Els accessos de la N-340 a les rotondes s’han dotat de dos carrils amb l’objectiu d’augmentar la capacitat i millorar el nivell de servei. El criteri d’implantació emprat en tots els casos permet l’aprofitament més gran possible del ferm existent i una minimització de l’afecció a serveis i ocupacions. Cal nomenar també que aquest tram de carretera de la N-340, des de l’Hospitalet fins Alcanar, ha passat de 80 a 90 quilòmetres per hora.