.

.

TOTS 21

Un dels hotels de la capital de la Costa Daurada

Un dels hotels de la capital de la Costa Daurada

Les vacances de Nadal s’han tancat amb una ocupació turística molt desigual a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. A Salou, Cambrils i la Pineda, on només ha obert un 10% de l’oferta hotelera disponible, s’han registrat ocupacions del 40% per Nadal i de fins al 70% per Cap d’Any. Durant la resta de dies, les xifres han estat “decebedores” i s’han situat en un pobre 20%, segons l’Associació Hotelera. Per contra, els càmpings es consoliden, i les estades en autocaravanes i bungalous han comportat ocupacions del 90%. Les cases de turisme rural ebrenques han funcionat a mig gas durant els dies nadalencs, però han assolit la plena ocupació per Cap d’Any gràcies a les estades de caire familiar.

A la Costa Daurada central s’han complert les previsions i històrics d’altres anys, amb un 40% d’ocupació mitjana entre la vigília de Nadal i Reis. Cal tenir en compte, però, que només han estat disponibles 4.500 de les 45.000 places hoteleres existents. Són 1.700 menys que l’any passat, en part per la situació econòmica dels turistes espanyols i francesos, que conformen el gruix de visitants habituals durant aquest període de temporada baixa a la Costa Daurada.

Segons l’Associació Hotelera de Salou, Cambrils i la Pineda només per Cap d’Any, amb 5.000 places disponibles, hi ha hagut una ocupació positiva, amb registres del 70%. Entre setmana, en canvi, les dades s’han situat en un “decebedor” 20%. “La demanda del nostre producte en aquesta època de l’any encara no s’ajusta per poder justificar l’obertura de més establiments, ja que el risc de perdre diners és evident”, ha explicat la portaveu de l’Associació, Teresa Clavé.

Un 90% d’ocupació als càmpings d’interior

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i l’Ebre ha registrat una ocupació d’entre el 90 i el 100% en la quinzena d’establiments que han obert durant aquestes festes, la majoria ubicats en zones d’interior. “Estem prou satisfets de l’ocupació que hem tingut, ja que el càmping es consolida com una opció de proximitat i volem seguir rebent clients nacionals i de casa nostra per aquestes dades”, ha destacat el portaveu de l’associació, Joan Anton. L’oferta més habitual en aquesta època és la d’autocaravana i bungalous, ja que ofereixen un major nivell de confort.

Les cases rurals de l’Ebre, plenes per Cap d’Any

A les Terres de l’Ebre, el turisme rural ha registrat una ocupació del 50% per Nadal i del 100% per Cap d’Any. Es tracta sobretot de famílies catalanes que, això sí, redueixen any rere any la seva despesa als restaurants i comerços de la zona. Són dades de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre, Aturebre, que aplega 48 cases de pagès i un total de 220 places, principalment a la zona del Delta. Tot i que els resultats podrien haver estat millors, segons una de les seves portaveus, Susana Gómez, les dades confirmen que l’Ebre “és una alternativa al turisme de neu i de muntanya”.