.

Begoña Floria, en una imatge d’arxiu

La filtració per part de la CUP d’un informe intern de Cultura en que es feia esment a l’existència d’un “desfasse pressupostari greu” en aquesta àrea ha estat avui contraatacat per la regidora responsable de la conselleria, Begoña Floría. En un comunicat fet públic aquesta tarda, la regidora afirma que el document “és de caràcter intern i és una irresponsabilitat haver-lo filtrat als mitjans de comunicació totalment descontextualitzat i donant peu a interpretacions errònies, posant en qüestió la credibilitat tècnica dels funcionaris i funcionaries del departament. Tenim uns funcionaris i tècnics de Cultura magnífics que fan una feina que va més enllà de les seves obligacions estrictes com a treballadors i l’acció que ha dut a terme la CUP ha obert una ombra de dubta sobre la seva professionalitat, de forma absolutament injusta i injustificada”.

En aquesta línia Floría assegura que “la cap de gestió administrativa va escriure aquest informe com un document purament intern adreçat al secretari general i als tècnics de Cultura, ja que a data de 15 de novembre no s’havien rebut moltes de les subvencions de les que requereix l’àrea per pagar tota l’activitat que es duu a terme al llarg de l’any. Com a exemple, cal tenir en compte que Santa Tecla se celebra el mes de setembre i molts dels ajuts i subvencions externs que rebem ens arriben al novembre”.

En aquest sentit, la nota informa que “precisament avui, la Generalitat ha comunicat que ens ha aprovat l’adjudicació de 170.000 €;  en el Plenari municipal hem aprovat la dotació de 60.000€ i Ematsa també ha aprovat la subvenció que teníem pendent. Per tant, la situació d’ahir a avui, ha canviat completament i ha estat una irresponsabilitat filtrar-lo donant peu a males interpretacions”.

“Durant anys s’ha treballat molt intensament en la reducció de la despesa -argumenta Floría-, mantenint la qualitat i fent tots els pagaments quan toca i d’acord a la normativa vigent. Cal recordar, que quan l’alcalde Ballesteros va arribar al govern es va trobar que a l’àrea de Cultura hi havia 500.000 € sense consignar (factures pagades sense cap contracte ni justificació del servei), amb un pressupost que era cinc vegades l’actual perquè era abans de la gran crisis. Els darrers anys no hi ha hagut, a tancament d’any, cap factura pendent de consignació i el mateix succeirà enguany. S’han reduït els reconeixements de deute a zero i s’està gestionant de forma més que correcta”.

Finalment, Floría es deixa anar. “Em sembla inadmissible la forma de fer política de la CUP, manipulen i denuncien generant sospites sobre tot i sobre tothom sense pensar en les conseqüències, només amb l’objectiu de desprestigiar els socialistes i el govern Ballesteros. En política no tot s’hi val i aquest cop han generat un greu desprestigi sobre uns professionals de l’Administració pública, que en cap cas s’haurien d’haver vist mai als mitjans de comunicació en els termes que s’ha produït la filtració. Lamentablement no és el primer cop que passa”.

El comunicat conclou afirmant que “els tècnics de Cultura han reclamat a través d’un informe intern, que han fet arribar a l’alcaldia, al secretari general i als grups municipals, el seu malestar davant la informació filtrada i la imatge que es dona dels treballadors municipals a través dels mitjans de comunicació”.