TOTS 21

La víctima, Cristina Gallart

La Fiscalia de Tarragona ha decidit seguir endavant amb l’acusació contra l’ administrador de finques Ramon Franch per la mort de Carmen Gallart, veïna dels Pallaresos, malgrat que el seu cadàver mai no va aparèixer. El Ministeri Públic sol·licita per a l’acusat 15 anys de presó per homicidi, xifra que l’acusació particular eleva a 19 –per assassinat–, segons informa Diari de Tarragona.

El cas podria ser jutjat a finals d’any a l’Audiència Provincial amb jurat popular. Mentre, els Mossos segueixen cercant el cos per la zona d’Osca.

Ramon Franch, de 58 anys d’edat i natural de de Reus, era el cap de la immobiliària Finques Franch, situada al número 12 de la Rambla Nova de Tarragona. La víctima va contractar els seus serveis en 2006 perquè fes els tràmits per la venda d’un habitatge a la platja del Miracle i la compra d’una casa a la zona de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau.

Carmen Gallart va perdre les dues cases, segons el fiscal, degut a l’actuació professional de Franch. Així les coses, Gallart va presentar querella en 2012 per presumpta estafa i falsedat documental. El fiscal demanava per a Franch sis anys de presó i una indemnització a la víctima d’un milió i mig d’euros. Franch hauria intentat que Gallart es fes enrere arribant a un acord econòmic. No va ser possible i segons el fiscal, Franch va planejar la seva mort, que l’hauria executat utilitzant un vehicle i abordant-la al carrer el 18 de juny de 2015. El judici oral es va suspendre en no comparèixer la víctima.

A més de la pena de presó, el fiscal demana una indemnització de 600.000 euros per als pares i fills de la víctima, als que Franch no es podrà acostar a menys de mil metres durant 20 anys.