.

.

TOTS 21

EDAR de Riudoms. Foto: Ajuntament

Les obres de remodelació de l’EDAR de Riudoms han finalitzat aquest estiu i permetran duplicar la seva capacitat de tractament adequant-se d’aquesta manera al creixement del municipi.

Una actuació en què l’Agència Catalana de l’Aigua ha invertit més de 4 milions d’euros i que suposarà, d’una banda, augmentar el tractament de les d’aigües residuals, arribant als 2.000 m3/dia, i de l’altra, millorar la qualitat d’aquestes contribuint a regenerar de manera sostenible els aqüífers on s’aporten.

Els treballs han consistit en l’ampliació i la modernització de la planta, en funcionament des de l’any 1992, i han tingut una durada de 14 mesos.

L’alcalde Sergi Pedret valora molt positivament aquesta remodelació perquè “les necessitats de depuració d’aigua de Riudoms l’any 1992 eren molt diferents de les actuals”. Per la seva part, el regidor de Serveis Públics, Josep M. Bages, assegura que “el tractament biològic de la planta aconseguirà una millora de la qualitat de l’aigua amb què reactivarem l’aqüífer de la riera”.

Redacció