.

.

TOTS 21

Mural amb els cartells de les diverses edicions de les Barraques Tarragona

Mural amb els cartells de les diverses edicions de les Barraques Tarragona

Un any més , i des de ja fa vuit, les Barraques de Tarragona encapçalaran les festes de Santa Tecla omplint de música i actes el Passeig de les Palmeres els dies 18,19 i 20 de setembre, on Fetitxe 13, Flames at sunrise i Fool Brains seran els principals grups musicals en les successives tres nits.

Es tracta d’una proposta per part de diversos col·lectius amb interessos diversos però amb implicació directa en diferents àmbits socials que uneixen esforços per oferir una festa popular i participativa, i que també es du a terme a altres ciutats com Girona, Reus, Sabadell o Figueres. A la vegada els col·lectius es donen a conèixer i recapten fons per autogestionar-se la resta de l’any.

A Tarragona les Barraques 2014 vénen formades per l’Agrupament Escolta i Guia Fent Camí, Arran Tarragona, Brot Bord del Camp de Tarragona, Cau de Llunes (AFRT), Casal Popular Sageta de Foc, CUP Tarragona, Endavant (OSAN) Tarragona, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Tornavís Teatre.

Un dels membres de l’organització, Andreu Piñol (Endavant -OSAN-) explica a Tarragona21 que “és un dels actes més consolidats de Santa Tecla després de vuit anys i autogestionat, que es du a terme aquests dies previs a Santa Tecla per no coincidir amb actes també participatius com La Baixada de l’Àliga, l’Astrancada o el Correfoc.

Destaca que “hem tancat un cartell prou equilibrat amb grups diferents i interessants i amb tres grups per encapçalar cadascuna de les tres nits que han estat escollits per un jurat entre els 30 presentats”. També assenyala com a novetat el dissabte 20 una ruta pels carrers de la Part Alta a ritme de swing i jazz amb ‘TGNSwing’ i ‘The FEOS’Experience’.

A banda, les Barraques oferiran d’altres propostes per a tota la família a partir de les 18h de la tarda com jocs de fira, tallers, teatre, conta-contes, batucada, xocolata i diversos sopars, entre altres.

Enguany el lema reivindicatiu escollir és ‘Decidim desobeir’.

-Adrià Recasens-