.

L'alcalde i la regidora de Joventut, amb els components d'Andén Zero

Un any més, el dia després de les  Nits Daurades,  comença  a Salou el Festival Andén nº ZERO. Es tracta d’un festival creat per Joves i per a joves, impulsat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Salou conjuntament amb la col·laboració de l’Associació MAS (Músics Associats de Salou), que representa als joves músics del municipi que assagen en major mesura a les dependències municipals del Centre Jove Masia Tous. El Festival tindrà lloc els dies 16 i 17 d’agost a la Plaça de les Comunitats Autònomes.

Aquesta edició té com a novetat actuacions de capoeira i un graffiter que realitzarà la seva expressió artística en directe. Tornaran grups musicals joves que ja han participat en anteriors edicions del Festival així com altres de nou que s’incorporen a la vuitena edició.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat en la roda de premsa de presentació del festival que “estem molt satisfets de que ells aprofitin aquesta oportunitat per mostrar el seu treball en el marc incomparable de les Nits Daurades i a més que s’ho passin bé i gaudeixin ” i ha destacat “el compromís adquirit per aquests joves amb la ciutat i el seu grau de responsabilitat reduint els dies del festival per reduir costos”. En aquesta edició, el Festival tindrà una durada de dos dies i no de tres com en altres edicions per realitzar un estalvi en el pressupost.

Per la seva part, la regidora de Joventut, Júlia Gómez, ha donat les gràcies “per la implicació dels grups i  la seva participació en aquesta nova edició” i ha afegit que “és un orgull per mi com a regidora presentar la vuitena edició d’aquest Festival, vull felicitar  a l’Associació MAS perquè sense vosaltres no seria possible fer aquesta aposta per la joventut i la cultura”.

Les actuacions

Aquest any el festival compta amb les actuacions de grups com  Jim Kashel, Yellow Button, No words, Zhentralia Tycho Brahe, Hobo que actuaran dissabte. Joan Monty & Lewis Gee, Pokers, Filorapfia, Atabaladors de Salou, Version DESC o La Mirada seran els protagonistes del diumenge.

Joves amb ganes de mostrar el seu treball artístic

Els estils que es podran sentir a l’Andén 0 van des del pop rock al rock dur, passant pel reggae i el hip hop o el pop punk més californià i el rock alternatiu, a més de la col·laboració del grup de batucada de Salou ‘Atabaladors’. A més, com des de fa uns anys, el festival comptarà amb les actuacions de grups de ball del municipi i de les actuacions de diversos DJ’s de l’escenari salouenc.

Els membres dels grups Pockers, Yellow Button, Seven Steps o Dj Joan Monty ha agraït avui l’oportunitat que se’ls brinda des de l’Ajuntament de Salou en col.laboració amb  l’Associació MAS (Músics Associats de Salou) de poder actuar a la Plaça de les Comunitats Autònomes de Salou en una època de màxima afluència de visitants.  Els Pockers han dit que “és un gran orgull participar en aquest festival i demostrar el treball que fem” i han afegit que “és un plaer descobrir com aquest festival es fa gran i es consolida”.