.

.

TOTS 21

 

Inici de la cursa Trofeu 15 d’Abril, puntuable per la Copa Espanya júnior de ciclisme. Foto: Premsa ciclisme

El ciclista de l’equip Kometa Fernando Tercero s’ha fet amb la victòria al Trofeu 15 d’Abril de La Canonja, disputat aquest amb un recorregut total de 111,5 quilòmetres. Gràcies al seu triomf s’ha situat com a nou líder de la Copa Espanya júnior Cofidis després de dues curses disputades d’aquest campionat.

La prova, amb sortida i meta a La Canonja, tenia com a principals ports de muntanya el Coll de la Batalla (de 3ª categoria, 460 metres d’alçada), al quilòmetre 36.2 del recorregut; el Coll del Portell (1ª cat.,  956 m.), al km. 69.9 i el Coll de la Mussara (4ª cat., – 973 m.), al km.78.8. Dins el traçat també hi havia dos esprints especials ubicats a Vilallonga del Camp (km. 22,7) i a Alforja (km. 58,4). Durant els primers quilòmetres de la cursa s’han produit ja alguns moviments atacant Alfonso Campoy o Pau Ibáñez, tot i que el pilot no s’ha deixat sorprendre i ja tornava a marxar agrupat al pas pel Coll de la Batalla. Roberto Gallo (Recambios Callejo) ha estat el següent en intentar-ho, arribant a acumular una diferència al voltant dels 40 segons, però ha estat neutralitzat pel grup principal a l’inici de la pujada al Coll del Portell.

L’escapada important de la jornada s’ha produït al quilòmetre 65, al Coll de Portell; l’han protagonitzat Raúl García i Fernando Tercero, tots dos corredors del Kometa, i Arnau Gilabert (Antiga Casa Bellsolà), tot i que aquest darrer s’ha acabat despenjant. Durant el descens del Coll de Portell, camí ja de meta, s’han succeït els atacs, conformant un nombrós grup de prop d’unes 20 unitats al capdavant de la cursa.

Han estat finalment Fernando Tercero (Kometa) i Gaizka Ansola (Ekin-SC Amorebieta) els qui s’han jugant la victòria a l’esprint, amb desenllaç favorable per Tercero, que s’ha imposat amb solvència. En tercera posició, encapçalant un grup d’uns dotze homes, ha entrat Gerard Edo (Quadis-Trek CC Santboi).

En la classificació de júniors de primer any el primer ha estat Arnau Gilabert (Antiga Casa Bellsolà) -vuitè a la general absoluta-; per equips, l’Antiga Casa Bellsolà de Girona; a la muntanya, Raul garcia (Kometa); i als sprints especials, Alberto Pérez (Valverde Team).