.

Detall del cartell de l'exposició

L’aquarel·lista Fermí Carré mostra la seva última obra al Fòrum d’Altafulla. Com cada any, i ja en van setze de consecutius, exposa al conegut espai cultural de la vila el més nou de la seva obra. Una mostra que es podrà visitar des de l’1 fins al 10 d’agost.

‘Tarragona sota la pluja’ és el títol de l’exposició d’enguany, que a principis de 2014 ja va exposar a l’Ateneu de Tarragona. Es tracta d’una exposició monotemàtica; una col·lecció començada l’any passat a Altafulla i que de manera ampliada es va presentar a Tarragona amb vocació de ser itinerant. És ara, doncs, que es tornen a mostrar un total de 20 obres, la majoria noves.

L’artista Fermí Carré ha dit que “no podia deixar de presentar obra nova d’Altafulla”. És per això que aquesta vegada es podrà veure una petita col·lecció d’aquarel·les amb accent mariner: la platja d’Altafulla. En aquest sentit, la mostra té dues parts totalment diferenciades, tant en la temàtica de la pluja tarragonina, com en les escenes del litoral altafullenc. Això sí, però, amb un petit punt d’unió, com són les nuvolades que han presidit aquest començament d’estiu, plasmades en cada una de les aquarel·les.

Fermí Carré, conegut pintor vinaixenc, de gran bagatge tarragoní, ha exposat 15 vegades a Tarragona, i és considerat per molts com un autèntic cronista pictòric de la ciutat. Va realitzar la seva primera exposició als 23 anys, amb olis i dibuixos de Tarragona, al Sindicat d’Iniciatives i Turisme (l’antiga Sala Guàrdies).

Després d’un llarg parèntesi, va exposar, primer a Altafulla (quinze vegades al Fòrum), diverses vegades a Roda de Berà, al Catllar, Vinaixa (el seu poble natal) i a Tarragona, on els seus pinzells s’han recreat en temes de la ciutat, com: ”Tarragona i el seu Port”, “Tarragona, de la Part Alta al Serrallo”, “Tarragona en Festes”, “Tarragona, festa i tradició”, “Tarragona, llum i color”,” Tots els carrers de la Part Alta”, “Tarragona, pinzellades”, “A tocar Ferro!”, “Tarragona sota la pluja”, i aquesta última “Pinzellades a Altafulla”.

Malgrat viure a Barcelona, la seva vinculació amb Altafulla, on des de fa molts anys té la seva segona residència i el seu petit estudi de pintura, és molt intensa. Aquest és bàsicament el motiu, juntament amb la bellesa de tot l’entorn paisatgístic altafullenc, pel qual pot presumir de ser un dels pintors que més aquarel·les ha presentat de la vila.