.

.

TOTS 21

La jornada s’ha dut a terme amb totes les mesures de seguretat. Fotos: Tarragona21

L’Associació Aurora ha pogut celebrar avui, malgrat el vent, la 8a Jornada de Voluntariat ‘Fem Francolí!’, centrada en la realització de tasques de conservació del bosc de ribera. Enguany l’activitat, que es va ajornar dissabte passat degut a la pluja, s’ha dut a terme al marge dret del riu, al costat del Pont de Santa Tecla, i s’ha adaptat a la situació actual. Segons eplicava el director de l’entitat, Jaume Santos, «hem establert diverses mesures de seguretat. A l’accés a cada persona se li ha pres la temperatura i ha haut de signar una declaració responsable de no patir cap símptoma compatible amb la Covid ni han tingut cap contacte estret amb cap malalt. A més de l’obligatorietat de portat mascareta, és clar».

El director de l’Associació Aurora, Jaume Santos. Foto: Tarragona21

A banda, els participants s’han repartit en tres grups de prop de 40 persones cadascun i separats entre ells, en dos torns diferents durant el transcurs del matí. Tots ells han fet diferents actuacions de manteniment de les darreres plantacions, des de netejar els escocells de les plantes, afegir-ne triturats de restes vegetals per ajuda a conservar la humitat, i finalment regar-les. A més s’ha organitzat un taller per donar a conèixer aquest entorn fluvial i les espècies vegetals que s’hi poden trobar. ·

«Volem que la gent sàpiga la tasca que estem fent i que facin seu aquest espai i se’n facin copartíceps de la seva conservació», explicava un Santos que noa magava la seva preocupació per les afectacions colaterals de la Covid en el dia a dia de la seva associació. «Els primers mesos vam haver de reorganitzar-nos fins al punt d’haver d’aturar les activitats d’educació i voluntariat mediambiental. De fet, aquesta és la primera que fem després d’aquests mesos. I això ha afectat els ingressos de l’entitat, com també l’aturada que hi ha hagut en l’administració pública. Ha costat que torni a agafar el ritme» pel que fa a subvencions i ajuts. «Si fos un semàfor diríem que estem en àmbar tirant a verd ara com ara», afegeix.

La família formada per l’Anna i el Jesús, i els seus fills Héctor i Oriol, no s’han volgut perdre l’activitat. «Sempre col·laborem en aquests actes. A més ens permeten sortir de la rutina i que els nois toquin una mica de camp, que ja portaven molt de temps sense fer-ho», assenyalaven. Foto: Tarragona21

L’activitat l’organitza l’Associació Aurora amb la col·laboració del grup GATA-Ecologistes de Tarragona i el suport de l’Ajuntament de Tarragona (representat a l’acte pel conseller de Medi Ambient, Xavi Puig) i Repsol. Tal com assenyalava el reponsable de comunicació de l’empresa, Josep Bertran, «enguany no hem pogut organitzar la plantada des de Repsol i l’associació ens ha convidat a participar en aquest acte. La relació que nosaltres tenim amb ells no és només la de la Plantada, sinó que col·laborem amb l’associació durant tot l’any perquè tinguin recursos per poder fer tot el manteniment».

Bertran assegurava que «actuacins com aquestes serveixen per anar recuperant» el temps perdut per la pandèmia. «No ens hem de quedar amb la nova normalitat, hem d’anar a recuperar-la plenament amb precaució i cura. Una mica el mateix que ha passat a Santa Tecla. No hi ha hagut actes multitudinaris però s’ha mantingut l’esperit. Avui aquí s’organitzen torns i es distribueixen grups però finalment es fa l’activitat, que és el que compta».

Redacció