.

.

TOTS 21

Fèlix Alonso en una imatge d'arxiu.

Fèlix Alonso en una imatge d’arxiu.

Arran del cas confirmat ahir pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya d’un menor diagnosticat amb dengue autòcton i que va estar ingressat a l’Hospital Sant Joan de Reus, el diputat de Sumar En Comú Podem per Tarragona, Fèlix Alonso, ha traslladat avui al Congrés dels Diputats una bateria de preguntes dirigides al Govern de l’Estat.

Alonso ha demanat per escrit al Govern de l’Estat informació sobre els casos autòctons detectats en el conjunt del territori espanyol, si consta un protocol d’actuació que estigui a disposició de tots els serveis d’urgència i si el ministeri de sanitat té previst, en col·laboració amb les comunitats autònomes, la formació de metges, infermeres i pediatres d’atenció primària per tal de detectar i tractar els casos de dengue.

El diputat per Tarragona de Sumar En Comú Podem també ha demanat informació sobre les directrius que s’hagin donat des del ministeri per tal que els municipis facin un control exhaustiu de fonts, zones enjardinades, cementiris i llocs públics amb aigües estancades per tal d’evitar la proliferació de mosquits, especialment del mosquit tigre.

El cas del menor diagnosticat a Reus, que ja ha rebut l’alta mèdica, ha estat el primer cas de dengue autòcton detectat a Catalunya des de l’any 2018. El contagi s’hauria produït amb la picada d’un mosquit tigre i sense que el menor hagués viatjat a cap dels països on circula aquest virus de manera endèmica.

A finals de l’any 2022 també a Reus un home de 90 anys va resultar afectat per la febre del Nil. Donat que el mosquit transmissor és el mateix que el dengue, Fèlix Alonso també ha recavat informació sobre la possible relació entre ambdós casos a la mateixa zona urbana de Reus.

 V.Tapias