.

.

TOTS 21

Fèlix Alonso. Foto: Cedida

Fèlix Alonso. Foto: Cedida

El candidat de Sumar En Comú Podem per Tarragona, Fèlix Alonso, ha mantingut una trobada amb representants de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) per compartir la “necessitat de treballar conjuntament en la defensa dels drets dels consumidors i les consumidores de Tarragona davant els abusos bancaris”, tal com ha explicat Alonso després de la reunió. En representació de la FAVT han participat el seu president Alfonso López, el vicepresident Miguel Ángel Cruz i el membre de la junta directiva José Carrasco.

El candidat de Sumar En Comú Podem a les eleccions del 23J ha estat acompanyat de Guillem Bou, matemàtic i autor de l’informe financer encarregat per la Direcció General de Consum de Balears que ha permès portar la banca espanyola davant la justícia europea per la pràctica abusiva de les hipoteques amb IRPH. “Durant els últims anys aquests productes financers han perjudicat a 1.300.000 hipotecats a Espanya. Els contractes que feien els bancs no eren transparents i els interessos que acabaven pagant els afectats eren abusius. Moltes famílies van perdre la casa. I ara els afectats per l’IRPH podran denunciar als bancs per actuar amb mala fe”, segons paraules de Bou i Alonso.

Fèlix Alonso té una notable experiència en la defensa dels drets dels consumidors i consumidores després d’estar al capdavant de la Direcció General de Consum de Balears entre els anys 2019 i 2023. D’aquesta etapa surt la col·laboració entre Alonso i Bou per destapar les pràctiques abusives del sector bancari. Una tasca que finalment la setmana passada va culminar amb la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que ha establert que les hipoteques amb IRPH “poden ser abusives”.

D’aquesta reunió ha sortit el compromís de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona d’organitzar una pròxima trobada oberta a la ciutadania amb la participació del Fèlix Alonso i Guillem Bou per informar als veïns i veïnes de Tarragona sobre els tràmits per reclamar als seus bancs en el cas que les persones hagin signat una hipoteca amb IRPH.