.

.

TOTS 21

Fèlix Alonso en una foto d’arxiu.

El dos regidors del grup municipal de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (actualment PDeCAT) a l’ajuntament d’Altafulla farà públic aquest dilluns (15.45 hores) en roda de premsa la decisió de trencar l’acord de govern amb Alternativa per Altafulla, que garantia l’alcaldia a Fèlix Alonso. Amb aquesta decisió el també diputat al Congrés per En Comú Podem es queda en minoria (cinc regidors respecte als sis que ara sumarà l’oposició, composta també per tres regidors de L’EINA-AM i un de Ciutadans). Pere Gomés i Xavier Rofes deixaran els seus càrrecs dins del cartipàs municipal. El primer com a segon tinent d’alcalde i regidor de Turisme i Joventut, i el segon com regidor d’Acció Social i Gent Gran, Salut i Educació.

“Aquest matí hem tingut una reunió en la qual m’han comunicat la seva voluntat”, afirmava Alonso en declaracions a tarragona21. “Jo els he dit si podien esperar ja no dies, sinó unes hores perquè poden passar moltes coses” dins de l’àmbit de la política catalana. “En tot cas ells m’han dit que no. Respectem la seva opinió i els hem d’agrair que ens ho hagin dit a la cara”.

Alonso ha admès que les causes del trencament se sustenten, tal i com li han transmès, en la “decisió que vaig prendre de garantir el compliment de l’Estatut i de la Constitució” no cedint espais municipals per l’1-O. La ciutadania veurà si el motiu és comprensible”, ha afegit, donant a entendre clarament que la decisió “no és un tema municipal”.

A partir d’ara toca “esperar esdeveniments. No depèn de mi”, encara que considera “inversemblant” la possibilitat d’una moció de censura perquè caldria unir PDeCAT, republicans i Ciutadans per aconseguir la majoria absoluta. “Però pot passar de tot”, admetia Alonso.