.

.

TOTS 21

Els guardonats, amb les autoritats. Foto: Marc Colilla

L’Ajuntament de Tarragona ha fet entrega aquest vespre de les distincions al Mèrit Cívic atorgades a Federico Adan i Rafel Vidal Ragazzon. L’alcalde Ricomà, que ha presidit l’acte al Saló de Plens de l’Ajuntament, ha agraït als dos guardonats “la seva dedicació i implicació amb la ciutat de Tarragona. Aquest reconeixement “és d’amor a la ciutat, un sentiment de tarragonisme pur que ha aportat molt al municipi. Es tracta d’autèntics mereixedors del diploma. Han fet gran Tarragona amb el seu amor i s’ha convertit en la seva vida”

La consellera d’Esports i Relacions amb associacions i entitats ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona, Maria José López, ha estat l’encarregada de glossar la trajectòria del doctor Federico Adán, i ha destacat “els més de 40 anys exercint la pediatria a Tarragona, així com la seva màxima implicació amb el teixit associatiu, cultural i tradicional de la ciutat”.

Adán ha agraït la distinció rebuda i ha recordat “quan va arribar a la ciutat per cobrir una substitució de 5 mesos que es van acabar convertint en tota la seva vida. És un orgull molt gran. De fet és la millor distinció que he rebut a la meva vida perquè quan vaig entrar a Tarragona la ciutat em va entrar dins meu”.

Tot seguit, el conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic i Memòria Històrica de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha presentat la distinció al Mèrit Cívic atorgada a Rafel Vidal Ragazzon, administrador del perfil de xarxes socials “Tarragona Antiga”, que compta amb més de 21.000 seguidors i que, tal com ha reconegut el conseller, “a partir del recull gràfic d’imatges i documents de la història de la ciutat, aporta una promoció desinteressada de la ciutat de Tarragona i del seu passat a les generacions presents i a les futures – i ha conclòs – aquesta acció es prou mereixedora de la distinció de la ciutat al mèrit cívic”.

Vidal Ragazzon ha explicat que l’objecte d’aquest perfil és l’obtenció d’un testimoni gràfic en què totes les persones poden penjar els seus records: “És un lloc per trobar-nos totes les persones que estimen la nostra ciutat i compartir un seguit d’imatges, documents i un llarg etc de la Tarragona dels nostres avantpassats.”

L’acte ha finalitzat amb l’actuació musical d’ Angelo Pascarella Zambrano, alumne de guitarra de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.