.

.

TOTS 21

El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares. Foto: Consell Europeu

El Ministeri d’Afers Exteriors ha aconsellat aquest dissabte als ciutadans espanyols residents a Ucraïna que “abandonin temporalment” el país arran de l’escalada de tensió amb Rússia. “Es recomana als espanyols actualment a Ucraïna que considerin seriosament la possibilitat d’abandonar-lo temporalment a través dels mitjans comercials disponibles, mentre persisteixin les circumstàncies actuals”, ha apuntat el Ministeri liderat per José Manuel Albares, que també desaconsella viatjar al país de l’est d’Europa per la “volàtil situació de seguretat”. Espanya se suma així a d’altres països com el Regne Unit, Holanda o els Estats Units a l’hora de demanar als seus compatriotes que abandonin Ucraïna davant el risc d’una invasió de l’exèrcit rus.

Pedro Sánchez truca al rei Felip VI i a Casado

El Ministeri d’Afers Exteriors ha actualitzat aquest mateix dissabte les recomanacions per viatjar a Ucraïna a la seva pàgina web, desaconsellant el trajecte i alertant a la comunitat espanyola resident al país de l’Europa de l’est -unes 500 persones, la majoria concentrades a la capital Kíev- que “pensin seriosament” en “abandonar temporalment” el país. En paral·lel, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha trucat al rei Felip VI per informar-lo d’aquestes noves recomanacions de viatge a Ucraïna, adoptades aquest matí en la reunió d’ambaixadors de la UE a Kiev. Segons ha informat la Moncloa, Sánchez també s’ha posat en contacte amb el líder del PP, Pablo Casado, a qui ha agraït el seu suport.

“M’ha trucat Pedro Sánchez per informar-me sobre les novetats en relació a la crisi d’Ucraïna. Li he reiterat el suport del PP per tal que el govern compleixi amb les responsabilitats d’Espanya en el marc de l’OTAN i la UE”, ha precisat Casado en un missatge a les xarxes socials. El president espanyol igualment ha informat als socis de la coalició de govern a través de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, mentre que el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, informarà als portaveus dels grups parlamentaris.

ACN