TOTS 21

Foto d'arxiu de la inauguració de la Coma Skate Park

Foto d’arxiu de la inauguració de la Coma Skate Park

La festa major de La Pobla de Mafumet en honor a Sant Joan,ha finalitzat deixant bon gust de boca entre tots els que hi ha pres part. Des del passat divendres i fins a aquest dimarts, han tingut lloc més de vint-i-cinc actes tant lúdics com tradicionals que han aconseguit aplegar a un bon nombre de participants. Tot i que ja s’havien celebrat alguns actes previs, el passat divendres va tenir lloc la inauguració oficial de la festamajor d’estiu de la Pobla, amb la celebració del pregó. Enguany, tal i com es va fer l’any anterior, s’ha optatper un format de conferència-pregó que va anar a càrrec de l’economista, escriptor i professor universitari, José María Gay de Liébana.

Nombroses persones es van donar cita al Casal Cultural per seguir la seva xerrada que portava el títol “L’economia i les pensions”. Alcaldes dels municipis propers, el president del Consell Comarcal del Tarragonès i representants del teixit empresarial de la zona es van donar cita en aquest acte.Entre les diverses propostes del programa d’actes, han destacat també les nombroses actuacions musicalsque s’han dut a terme al llarg d’aquest dies.

Així, la pista cobertadel Complex Esportiu va acollir divendres, un concert de Cultrum i Doctor Prats. Dissabte va ser el torn de la disco mòbil amb les sessions dels DJ’s locals, DJ Guibons, DJ Àlex Sunrise, DJ Salmer i Gabry DC. Finalment, pel que fa a actuacions musicals, diumenge 23, el Casal Cultural va acollir el “Tribut a Serrat”, a càrrec de Tony Carlo, mentre que per la nit, els veïns i veïnes van veure amenitzades les seves revetlles amb la música de l’Orquestra Pasarella, d’una banda, i amb la Disco Mòbil Living the Sound, de l’altra.

Destacable també en aquest àmbit és la celebració, unany més, del Chill Out instal·lat al Parc del Bassal i on van prendre-hi part també molts veïns i veïnes. Un altre dels plats forts de la festa major de Sant Joan de La Pobla, ha estat la inauguració de La Coma Skate Park. Diverses activitats van ser organitzades amb motiu de l’obertura d’aquest nou parc juvenil del municipii de la festa jove celebrada durant tot el dia de Sant Joan.

En aquest sentit, dilluns 24 al matí es va dur a termel’acte institucional i de descoberta de la placa commemorativa de la inauguració d’aquest Skate Park, i tot seguit, va tenir lloc la finalització del grafit del parc i un taller de grafits, i animació variada amb personatges de la Guerra de les galàxies i amb pinta cares.

Els assistents van poder gaudir també d’una exhibició d’skate boardi d’una altra de Freestyle Football, que va anar a càrrec de Javier Sanz, quatre vegades campió d’Espanya en aquest àmbit. Ja a la tarda, la festa jove va continuar amb una batalla de gallsque va anar a càrrec de Chuty i Force. La rapidesa i genialitat de les batalles dialèctiques d’aquests dos reconeguts freestylers van deixar bocabadats a tots els que van decidir prendre part en aquest acte gens convencional però molt original.

Del 7 al 25 de juny, La Pobla de Mafumet ha acollit desenes d’actes pensats per a tothom en el marc de la seva festa major de Sant Joan. Durant 15 dies, el programa de festesha inclòs nombroses activitats entre les que destaca també,la representació de l’obra “Oh, mami!”, amb Anna Barrachina, Artur Busquets, Jofre Borràs, Octavi Pujades, Betsy Túrnez i Joan Vilapuig. Aquesta representació teatral, junt amb la Mascletà Pirotècnica a l’esplanada del carrer de les Sorts, van ser els grans actes de fi de festa amb què la Pobla ha acomiadat la seva festa major d’estiu en honor a Sant Joan.