.

.

TOTS 21

Alumnes de l'institut van aixecar un pare Noel

El propassat cap de setmana, aprofitant el pont de la Puríssima Concepció, Roda de Berà es va guarnir de Nadal per acollir una edició més de la Fira de Nadal. La localització escollida, però, va canviar enguany, i la fira es va traslladar a la zona més cèntrica i comercial del municipi, l’avinguda Sant Jordi i plaça Catalunya. Més d’una quarantena d’estands van conformar la Fira de Nadal de Roda de Berà, trenta-cinc dels quals pertanyien a l’associació Artíficus, organitzadora principal de la fira, i la resta a l’associació de Comerciants i Restauradors de la localitat, entitat col·laboradora juntament amb el consistori rodenc.

Una de les parades de la Fira de Nadal

Segons Cèlia Treserres, regidora de Comerç i presidenta de l’associació de Comerciants i Restauradors, els paradistes van valorar molt positivament el canvi de localització en ser una zona de major afluència de públic i van quedar molt satisfets amb els resultats. A més, aquesta localització va afavorir que alguns dels comerços aprofitessin per col·locar la seva parada al davant del seu establiment.

La fira va conjugar Nadal amb comerç, gastronomia i artesania. Entre les parades, les persones que es van apropar entre el divendres al matí i la tarda de diumenge a la Fira de Nadal, van poder trobar dolços, pa i coques, roba i bijuteria, productes de l’hort, màgia, articles de Nadal o productes artesanals, entre d’altres ofertes.

Els infants, a més, van tenir el seu espai a l’avinguda Fèlix Martorell i van poder berenar de forma gratuïta cada tarda a l’estand que l’associació Artíficus va col·locar, mitjançant el qual van repartir xocolata desfeta i coca entre els infants que participessin en una divertida gimcana. Altres de les activitats que l’entitat va organitzar per als infants van ser jocs tradicionals i familiars, taller de dibuixos nadalencs, o la visita del Pare Noel.

Tanmateix, en el marc de la fira, es va celebrar, dissabte al migdia, la primera calçotada de la temporada. Va tenir lloc a la zona esportiva Nou Roda, a un preu de 10 euros, i va aplegar més de 125 persones.

Aprofitant la celebració de la fira, els alumnes de quart d’ESO de l’Institut Roda de Barà, vestits de Pare Noel, van col·locar una paradeta amb l’objectiu de recaptar fons per al seu viatge de fi de curs, com també ho van fer els alumnes de sisè de l’escola Salvador Espriu, els qui van vendre articles de Nadal per recaptar diners.

La valoració per part dels comerciants ha estat tan positiva que segons Àngels Hornos, presidenta de l’associació Artíficus, s’ha plantejat la possibilitat de realitzar un mercat d’aquestes característiques i mateixa ubicació per Setmana Santa.