TOTS 21

Un moment de l’actuació de la companyia Maduixa. Foto: Tarragona21

El Primaverart del Morell ha viscut avui una jornada apoteòsica amb la representació de ‘Mulïer’, de la companyia Maduixa, de Sueca. Un al·legat de la dona, de les dificultats que durant segles ha patit i està patint en el seu sofriment diari, i com es pot alliberar de les seves cadenes reivindicant la seva art salvatge ha resultat en un desbordant èxit de públic, que ha premiat les cinc actrius protagonistes amb una llarga ovació, xiulets i crits des del gimnàs de l’institut, ple a vessar, espai improvisat davant l’amenaça de pluja que feia inviable celebrar-lo al bell mig de la Rambla.

Laia Sorribes, Melissa Usina, Esther Latorre, Ana Lola Cosín i Lara Llavata s’han posat unes xancres i durant 40 minuts semblava que no les duien, mostrant una dúctil i vibrant coreografia, a voltes violenta, que no ha donat gaires moments al respir. L’emoció del patiment expressat en les dificultats, la impotència que marcaven com un rellotge les xancres, la dona com a esclava de la llar, com a objecte, com a joguina, com a mare, l’ofec de la vida en definitiva, ha estat present en tota l’obra, premi MAX al millor espectacle de carrer, premi Fira de Tàrrega i premi Umore Azoka.

‘Adoro’, circ clown a la plaça Francesc Macià. Foto: Tarragona21

Prèviament, la companyia Alta Gama, de Premià de Mar, oferia un clàssic ‘divertimento’ a la plaça Francesc Macià amb una parella del més conegut circ clown de carrer. Al matí, Teatre Arrossegat de Catalunya, la companyia local Teatre La Sala (amb ‘Ai, carinyo!’) i ‘Femmes’, d’Hortzmuga Teatroa, omplien la segona jornada del festival d’arts escèniques al carrer.

L’amenaça de pluja ha fet alterar la programació del Primaverart, com recordava el regidor de Comunicació, Eloi Calbet. Així, a part de ‘Mulïer’, s’ha traslladat a un recinte tancat el concert de Renaldo & Clara, que havia de fer-se als Jardins de l’Ajuntament a les 20 hores.

L’arrencada del festival «presentava molt bones expectatives», deia Calbet. «La passada edició ja es va consolidar i ara som en una etapa de creixement en qualitat i pressupost», referia el regidor. L’assistència està funcionant i així s’ha vist especialment en en ‘Mulïer’. «El certamen està pensat per la gent del Morell però també per la de la comarca i de la província», relatava Calbet.

Quina és la millor jornada? «Els tres dies són especials, les propostes són molt bones, tot i que dissabte tenim més afluència i potser els espectacles són més vistosos», subratllava el regidor. El festival acaba diumenge amb espectacles com La Simone, Laberint II, la presència de col·lectius del Morell (la coral Guspira, el Teatre La Sala i l’Escola de Dansa de l’AMPA Ventura Gassol), a part del pallasso argentí Chacovachi i The incredible Box, que clourà tres dies intensos de teatre, dansa, música i circ.

Més informació en aquest enllaç.

J.Garcia