.

.

TOTS 21

Saïl Garreta, en una imatge recent

L’exarquitecte municipal dels Pallaresos, Saül Garreta, serà el nou president del Port de Tarragona en substitució de Josep Maria Cruset, segons ha pogut confirmar Tots21. Militant d’ERC i arquitecte de professió, Garreta arriba als seus 50 anys a un dels llocs amb més pes i projecció del territori. Encara com a independent, va formar part de la llista municipal republicana encapçalada per Pau Ricomà a les eleccions del 2015 en el número 18. S’espera que el nomenament es faci públic la setmana vinent, i previsiblement dijous es faria la seva presentació.

Nascut a Tarragona, va cursar l’especialitat d’edificació per la Universitat Politècnica de València i Màster d’estudis territorials urbanístics. Va treballar també com a tècnic del Consell Comarcal de l’Alt Camp i es va dedicar a l’exercici liberal de la professió combinant-ho amb les tasques d’arquitecte municipal de diferents municipis com Aiguamúrcia, el Catllar i Cabra del Camp i els  Pallaresos.

Alhora, va ser un dels impulsors d’una agrupació d’arquitectes anomenada Espai Obert-Arquitectes pel Territori i des del 2012, a través de l’empresa Reviure Solanell S.L., va promoure la recuperació del poble abandonat de Solanell amb la intenció de desenvolupar un poble cooperatiu. Recetnment ha estat un dels cofundadors d’una cooperativa d’habitatges al Catllar.

Jaume Garcia