.

.

TOTS 21

Teresa Fortuny, líder d'EUiA al Camp de Tarragona. Foto: EUiA

Teresa Fortuny, líder d’EUiA al Camp de Tarragona. Foto: G. Seydoux

Esquerra Unida i Alternativa ha confirmat el que ja s’esperava: no se suma al projecte d’unió de les esquerres que promovia Guanyem i del que han quedat exempts la CUP, ICV -soci d’EUiA- i finalment Podem.

Així ho va decidir l’assemblea de militants reunida dimecres passat. En principi, EUiA seguirà en coalició amb ICV.

“Lamentablement, en els criteris d’elaboració de la candidatura, tot i la voluntat de consens, s’han manifestat fortes discrepàncies, que han portat primer a la sortida d’ICV del projecte i desprès a Podem”, afirma EUiA en un comunicat.

Amb aquesta situació, “considerem que queda desvirtuat el projecte proposat en principi, i Esquerra Unida i Alternativa no participarem en un projecte electoral que divideixi mes a l’esquerra transformadora i rupturista”.

EUiA sí partiicparà “en un espai de treball i lluita unitària per defensar els drets públics, socials, laborals i ciutadans, també necessari a Tarragona, i pel que hi treballarem”.

La formació, no obstanti això, valora ” molt positivament” la proposta inicial “de treballar per aconseguir una candidatura unitària de l’esquerra transformadora i rupturista per les properes eleccions municipals, objectiu que considerem necessari”.