.

.

TOTS 21

Alumnes visitant el CRAI de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

Alumnes visitant el CRAI de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

La primera jornada de portes obertes de les quatre previstes ha servit avui als 230 alumnes de secundària que hi han assistit per començar a recopilar la informació necessària per decidir què estudiaran. 12 facultats i escoles s’han mostrat per dins per fer conèixer les avantatges d’estudiar a la URV: el tracte personalitzat i les pràctiques són alguns dels trets comuns als diversos ensenyaments, que han coincidit a destacar els propis estudiants de grau que han guiat els alumnes de secundària i els responsables dels ensenyaments. Els alumnes han visitat les instal·lacions compartides, com ara els CRAI i les aules, i les més específiques de cada grau.

Una de les facultats que avui ha obert portes ha estat la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, a Reus, que ofereix els graus de Medicina, Nutrició Humana i Dietètica i Fisioteràpia. Com en altres centres, els propis estudiants de la facultat han explicat la seva experiència als futurs alumnes. Maria Gras, estudiant de Medicina, destaca la importància de les pràctiques al llarg de tot el grau i especialment al sisè curs, així com les oportunitats d’entrar a consulta i al quiròfan: “Aquí a vegades pots operar, i això en altres llocs amb més gent és impossible”.  Pablo López, també estudiant de Medicina, considera que el tracte proper també és un punt fort: “Sempre hi ha la Fàtima (Sabench), responsable de l’ensenyament, que treu les castanyes del foc quan tens un problema”.

Alumnes d’institut com la Núria Martínez, que ha vingut a les jornades de portes obertes des de Vilafranca, tenen clar què estudiaran i on: “Tinc molt clar que faré Nutrició Humana perquè penso que és un àmbit amb potencial i és important conèixer”. Una de les novetats d’aquest curs, els ha explicat la responsable de l’ensenyament, Nancy Babio, és que a tercer curs podran fer una assignatura troncal, Dietoteràpia, a l’hospital per comptes de l’aula: “Posar-se la bata blanca és molt agradable per als alumnes”.

Nerea Líndez, alumna de cicle formatiu de documentació i administració sanitària, accedirà per aquesta via a la Universitat perquè vol estudiar Fisioteràpia. Ha volgut venir el primer dia de portes obertes per escoltar i veure amb calma com és la URV i té clar què escollirà. Isabel Salvat, responsable de l’ensenyament, els ha explicat que la facultat té conveni amb més de 20 centres per a fer-hi les pràctiques.

A més a més, tant ella com Babio han ressaltat la importància que els respectius ensenyaments estiguin a la Facultat de Medicina: d’una banda perquè “qui us explicaran les patologies són especialistes mèdics” i, de l’altra, perquè “estareu en contacte amb companys d’altres àmbits de la salut i és important de cara al món laboral, on els equips de treball són multidisciplinaris”.

Un altre tret diferencial d’aquests graus i del de Medicina és el laboratori d’habilitats, al Centre de Formació i Innovació en Simulació: “Treballem totes aquelles qüestions que no surten als exàmens teòrics però que agraïm molt quan anem al metge com a pacients”, com ara la comunicació.

Els propers 16 de març, 10 i 27 d’abril, els alumnes de secundària tindran noves oportunitats per veure la Universitat. Cal consultar el web de la Jornada de Portes Obertes per informar-se dels horaris dels centres que volen visitar.