.

Mostra de l'exposició. Foto: Jordi Tremosa

El Banc del Temps inaugurarà l’exposició “Estones compartides” el proper divendres, 24 d’octubre, a les 19 hores, a la sala Àgora de l’Ajuntament, on es podrà visitar fins el 3 de novembre. La iniciativa pionera és fruit de la col·laboració entre dues associacions del municipi (el Banc del Temps i l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils) i la regidoria de Relacions Cíviques de l’Ajuntament de Cambrils. L’objectiu és reconèixer als participants i donar visibilitat al Banc del Temps entre la ciutadania.

La mostra està formada per una vintena de fotografies realitzades per vuit voluntaris que han captat l’essència dels intercanvis amb l’assessorament dels professionals de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils. Els fotògrafs novells han posat cara a 27 persones que fan intercanvis en àmbits tan diversos com la cuina, la perruqueria, la música, l’excursionisme, la jardineria, l’astrologia, les plantes medicinals, el bricolatge o la informàtica.

Les imatges busquen les expressions per posar en valor els sentiments i l’emoció que senten els participants en un intercanvi. “Estones compartides” és un compromís de vida, una manera d’entendre la convivència, de voler relacionar-se amb la gent i construir comunitat a Cambrils. És una mirada còmplice i un petit homenatge a al gent que dedica part del seu temps a fer que Cambrils sigui un poble més solidari.

Mostra de l'exposició. Foto: Lluisa Mulet

Una mostra itinerant i propera

Posteriorment la mostra s’instal·larà al Centre Cívic Les Basses fins a final d’any i durant el 2015 anirà rodant per diferents equipaments municipals i alguns bars i aparadors d’establiments de Cambrils amb la voluntat que sigui una exposició propera i doni  a conèixer els serveis que es poden intercanviar al Banc del Temps.

A més, la mostra se cedirà a diferents seus de Bancs del Temps de Catalunya a través de la Federació de Bancs del Temps que gestiona l’Associació Salut i Família. De moment, ja s’ha rebut la sol·licitud del recull de fotografies i els plafons informatius pel projecte escolar que l’entitat porta a terme a diferents instituts de Barcelona.

El Banc del Temps és una xarxa de persones que s’ajuden mútuament oferint i rebent serveis, sabers o activitats entre si, on l’únic valor d’intercanvi és el temps. Tot el que s’ofereix i tot el que es rep es mesura en hores. Per tant no hi ha cap servei que valgui més que un altre, i la feina de tothom val el mateix. L’objectiu és que la gent es conegui i confiï en els altres per resoldre necessitats de la vida diària.

Mostra de l'exposició. Foto: Lluisa Mulet

Mostra de l'exposició. Foto: Lluisa Mulet