.

.

TOTS 21

Imatge de l'incendi a la Pobla de Montornès. Foto: Facebook

Imatge de l’incendi a la Pobla de Montornès. Foto: Facebook

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat a les 08.24 hores del matí d’aquest dissabte l’incendi forestal de la Pobla de Montornès (Tarragonès), que ha afectat 465,7 hectàrees. D’aquestes, 232,5 pertanyen al municipi de Bonastre; 106,8 són de Creixell; 115,5 de la Pobla de Montornès i 10,7 de la Vespella de Gaià. Per tipus de vegetació, el 73,29% de la vegetació cremada és arbrat; el 19,98% és matoll; el 5,69% és conreu i la resta són pastures, terreny improductiu i vegetació urbana. En aquests moments, 60 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris (5 helicòpters bombarders i 2 avions de vigilància i atac) continuen treballant per extingir el foc. La vintena de veïns desallotjats de la urbanització Gavatxa de Bonastre (una desena dels quals han passat la nit al centre cívic del municipi, la resta a casa d’amics i familiars) continuen a l’espera de poder tornar a casa.

El foc, que va començar aquest divendres a les 14.02 hores, es va desenvolupar a l’oest de la carretera TV-2041 i del nucli de Bonastre. La trentena de persones que van ser evacuades com a mesura preventiva encara no poden tornar als seus domicilis. Segons informa la Direcció General de Protecció Civil, vuit persones han passat la nit al Centre Cívic de Bonastre i la resta, en cases de familiars.

El Conseller d’Interior, Jordi Jané, s’ha desplaçat fins el Centre de Comandament de l’incendi, instal·lat a prop de la zona esportiva de la Pobla de Montornès, acompanyat pel director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau. Jané ha expressat que es tracta d’un «foc important» que engloba una zona d’una 10 quilòmetres de perímetre. Segons Jané, si les coses «van bé» al llarg del dia i, si al vespre refresca, «esperem poder donar el foc per controlat». Tot i això, ha avisat que encara hi ha punts calents «que poden revifar en qualsevol moment».