TOTS 21

Foto de l'acte d'Esquerra a Torredembarra

Foto de l’acte d’Esquerra a Torredembarra

L’eslògan d’Esquerra Torredembarra ‘Hem fet i seguirem fent feina’ resumeix ben bé l’acte central de campanya que ahir es va fer a cal Maiam, plena de públic. L’acte va consistir en explicar algunes de les tasques realitzades de les diferents àrees i en desgranar alguns dels projectes planejats pel següent mandat. Així la modernització de l’Ajuntament amb l’Administració Electrònica, la millora de les relacions amb la ciutadania amb polítiques transparents i de rendició de comptes seran uns tòtems a seguir treballant els 4 anys vinents.

També la planificació urbanística és un eix central vers el qual pivota part del programa. Una nova redacció del PLa d’Ordenació Urbana a la localitat ha de servir per endreçar aspectes que fins ara no estan ben definits, com ara l’ampliació del projecte per modificar el pas de l’antiga nacional 340 que travessa part del nucli de la localitat. Pel que fa a infraestructures Esquerra Torredembarra posa atenció en el cobriment de la piscina, la planificació del Teatre Auditori, la rehabilitació de l’antic escorxador, la urbanització d’alguns trams del passeig miramar o la reforma de la plaça Catalunya i el seu entorn.

L’alcaldable Eduard Rovira va articulr un discurs entorn «recuperar l’orgull de ser torrenc; és la base sobre la qual hem governat Torredembarra aquests 4 anys tenint com a màxim objectiu el sanejament de les finances i el control de la despesa corrent. Les dificultats que ens hem trobat no han aturat l’Impuls Republicà que ens portarà a seguir fent feina pel bé de tots i totes».

Abans però de la seva intervenció van passar pel faristol altres integrants del seu equip que van fer menció a diversos aspectes. La primera en fer-ho va ser la Maria Gual que va parlar sobre educació. Després, a través d’un vídeo, Marina Riudeubas va explicar el posicionament d’Esquerra sobre turisme; Joan Torras sobre via pública i sostenibilitat; Marga Rovira, de benestar social; Josep Maria Guasch, de comerç, indústria i hisenda que va destacar, entre les moltes actuacions fetes, la importància d’haver pogut baixar l’IBI un cop la situació financera s’ha estabilitzat; Núria bater, sobre cultura i patrimoni i finalment, Raúl García sobre esport i turísme esportiu, tota una fita a consolidar a Torredembarra.

En l’acte també hi van ser presents el senador Bernat Picornell i la candidata a les eleccions europees, Helle Ketnner. Per la seva banda Picornell va fer una crida a tots els electors a fer bones les paraules dels empresonats Oriol Junqueras i Raül Romeva demanant la participació massiva en els propers comicis per treure uns resultats tan favorables com els del 28 d’abril.

Helle Ketnner va enfocar el seu discurs cap a l’àmbit europeu explicant que cal estendre els valors del republicanisme més enllà de les fronteres naturals de catalunya per tal de construir majories republicanes les més àmplies possibles, que arracoin les tendències feixistes i repressores. per tal d’aconsegir aquesta fita, va assegurar Ketnner, «és necessari començar pels ajuntaments, perquè són institucions més properes als ciutadans i per tant, expressar el suport als consistoris tenyint-los de groc és un missatge importantíssim que tradueix de manera clarala voluntat de la ciutadania».

L’acte també va servir per homenatjar en diverses ocasions al torrenc Xavier Zaragoza, periodista local i al capdavant de comunicació de la regional d’Esquerra Republicana al Camp de Tarragona durant 4 anys, traspassat dissabte 11 de maig.